Robira i Vicente guanyen la beca Eduard Puig Vayreda

0
721

Destinaran els recursos a elaborar un estudi sobre el vinyar històric de l’Empordà, una investigació que pretén posar les bases per inventariar les vinyes històriques de la denominació


Romina Robira i Oriol Vicente, peces capdavanteres del projecte Glops d’història, són els guanyadors de la segona edició de la beca «Eduard Puig Vayreda». Aquest premi, impulsat per la DO Empordà, la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Figueres, concedeix 5.000 € a un projecte d’investigació inèdit relacionat amb la viticultura i l’enologia, en camps que encara no han estat prou explorats.

Robira i Vicente destinaran aquests recursos a elaborar un estudi sobre el vinyar històric de l’Empordà. La investigació, que es portarà a terme els propers anys, pretén posar les bases per inventariar les vinyes històriques de la denominació.

Els guanyadors es van donar a conèixer al celler La Vinyeta en l’acte de presentació del llibre Antics cellers de l’Albera, de Jordi Esteve i Clara Isamat. Un volum editat i publicat gràcies a l’ajuda atorgada per la primera edició de la beca «Eduard Puig Vayreda».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li