Science Needs You!, celebrada entre Figueres i l’Escala, tanca la 4a edició

0
1285

L’Associació Catalana per a la Divulgació Científica qualifica aquesta quarta edició com la millor de la història


Dissabte es va posar punt final a la quarta edició de les jornades de divulgació científica Science Needs You!, que s’han celebrat entre Figueres i l’Escala. L’organització calcula que més de 400 persones han participat en alguna de les múltiples activitats que s’han dut a terme. D’aquests assistents, en destaquen que aproximadament un 40% es tracta de públic d’entre 14 i 17 anys, fet que compleix amb un dels objectius d’aquestes jornades, apropar la ciència i el coneixement als més joves. Una altra dada que crida l’atenció és que aproximadament un 30% del públic prové de fora de la comarca de l’Alt Empordà.

Dues-centes persones van atapeir les grades de l’Auditori Caputxins de Figueres per escoltar les ponències i la taula rodona de debat amb científics de primera línia com ara José Ignacio Latorre, Anna Sanpera, Mariona Sodupe, Albert Bramon Planas i Toni Hernández, que tenien com a rerefons «la segona revolució quàntica», l’eix sobre el qual s’han organitzat i vertebrat les activitats.

A la tarda l’acció es va traslladar a l’altre municipi que ha acollit actes en aquesta quarta edició, l’Escala. El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries va ser l’escenari d’una interessant taula rodona titulada «Marie Curie i Lise Meitner: dues pioneres als inicis de la Revolució Quàntica», amb els catedràtics Albert Bramon Planas i Núria Salán. Davant d’una setantena de persones van repassar la història i el recorregut del personatge històric protagonista de l’edició d’enguany, Marie Skłodowska Curie. El darrer acte celebrat va ser la representació de La festa del segle, del dramaturg Alejo Levis, basada en una anècdota de la vida de Stephen Hawking, i a càrrec de la companyia empordanesa La Llarga

Tot i que les activitats van acabar el dissabte, el concurs Acció Poètica Quàntica, adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys, encara continua obert fins al 10 d’octubre. El requisit per participar-hi és la creació de frases poètiques originals amb un màxim de 50 caràcters, que s’inspirin en algun aspecte filosòfic relacionat amb la física quàntica. La frase guanyadora es plasmarà a manera de grafit en una paret de Figueres i el seu autor obtindrà una tauleta. Els finalistes, d’altra banda, obtindran entrades gratuïtes per festivals de música.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li