Salvador Jordà: ‘L’objectiu és promoure el territori, defensar el producte local i donar a conèixer la cuina d’aquí’

0
1232

La Cuina del Vent, tal com defineix la mateixa entitat, «és el compendi de la gastronomia que es fa a la riba del mar i a l’ombra de la muntanya, que neix de la tradició més arrelada als fogons i creix en matisos a l’avantguarda de l’alta gastronomia». El grup, del qual Jordà n’és un dels seus membres, reuneix professionals i establiments d’alta qualitat de la comarca, amb la voluntat de madurar per tal de compartir i intercanviar coneixement


Fa pocs dies, el col·lectiu de la Cuina del Vent celebrava 15 anys de la seva fundació. Per què neix una entitat gastronòmica com aquesta, a l’Alt Empordà?
Aquest grup gastronòmic neix a través de l’Associació d’Hostaleria, ja que creiem que no té sentit que hi hagi una entitat d’empresaris dedicats a l’hostaleria si no hi ha una branca dedicada a la gastronomia. Per tant, per donar-li un valor afegit a tota l’associació, es crea la branca de gastronomia i així neix el col·lectiu de cuiners.

Quin és l’objectiu d’aquesta entitat culinària?
L’objectiu principal és promoure el territori, defensar el productor local, donar a conèixer la cuina alt-empordanesa de tota la vida. I a través d’aquesta part del gremi, donar una imatge dins l’associació d’hostaleria.

Com definia la cuina de l’Alt Empordà, per tant, la base de la Cuina del Vent?
La cuina d’aquí és una cuina totalment del territori i nosaltres som el col·lectiu que la defensem perquè tenim una cuina bastant internacional, però hem d’apostar pels petits productors i pel producte real d’aquí. I d’aquesta manera donem a conèixer, a la gent que ens visita, un tret nostre, similar al que es fa a la Toscana.

El col·lectiu organitza diferents esdeveniments gastronòmics conjunts com els coneguts Sopars Maridats, oi?
Quan fem els Sopars Maridats a cada restaurant, per rotativitat, li toca un divendres. Però sobretot quan treballem tots junts és quan fem esdeveniments externs a la comarca, com ara demostracions culinàries a fires. També vull destacar que col·laborem amb el vi DO Empordà i ara començarem també a col·laborar amb l’oli DO Empordà.

Quin serà el proper esdeveniment de la Cuina del Vent?
Serà la presentació de la denominació d’origen de l’Oli de l’Empordà i llavors començarem tota la línia de Sopars Maridats. I el 30 de gener, en principi, es farà el sopar que es fa cada any de tot el gremi. La Cuina del Vent s’encarrega de tota l’elaboració del sopar.

Pel que fa a l’entitat, com hem dit anteriorment, enguany celebra els 15 anys. Quins actes concrets es faran per celebrar-ho?
Ara hem fet el menú dels 15 anys que aquesta setmana acaba, els restaurants del col·lectiu han adaptat un menú per celebrar-ho i s’ha servit al llarg d’aquest mes, i demà dimecres tenim una reunió per començar a preparar i elaborar tots els projectes del nou any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li