Rieju: nous horitzons contra la crisi

0
816

La firma figuerenca reprèn la producció amb una nova línia a la fàbrica i mirant els països del nord


La pandèmia de la Covid-19 ha afectat de ple el sector de l’automoció. A la comarca de l’Alt Empordà, un clar exemple d’aquest context l’ha protagonitzat l’empresa figuerenca Rieju, que intenta capejar els durs efectes de la crisi després d’un mes i mig amb la fàbrica aturada, d’un ERTO per a 72 dels 76 treballadors i sense poder rebre peces dels proveïdors. De fet, el fabricant de motos ja ha reprès la producció des de fa uns dies, i ho ha fet habilitant una segona línia de muntatge per tal de garantir les distàncies de seguretat entre els membres de la plantilla. Mascaretes, pantalles facials, hidrogel i guants han passat, en definitiva, a formar part del dia a dia de l’empresa alt-empordanesa.

La pandèmia ha obligat Rieju a refer les previsions. En aquest sentit, el fabricant, que va tancar l’any 2019 facturant 25 milions d’euros, confiava que aquest 2020 suposés «una empenta important», tal com detalla el conseller delegat, Jordi Riera. Un pas endavant originat, sobretot, per l’esforç inversor fet en els darrers mesos. A més, la firma havia guanyat recentment un contracte per fer motos elèctriques per a Correus –que ja s’estan muntant a Figueres–, i també havia anunciat la compra del negoci d’enduro de Torrot per valor d’uns 1,5 milions. En aquest cas, el coronavirus no ha aturat el projecte, però sí que l’ha endarrerit. «Prevèiem iniciar la producció just després de comprar la plataforma, però no va ser possible», diu Riera. Ara, amb la represa de l’activitat, el que han fet ha estat donar prioritat als recanvis, i anar arrencant «de mica en mica» el muntatge de motos de gran cilindrada.

LES NÚMEROS. Des de la marca figuerenca ja han fet números sobre què pot comportar l’impacte de la Covid. En aquest sentit, es calcula que les vendes al sud d’Europa –Espanya, França i Itàlia– poden arribar a caure fins a un 50%. Per sortejar aquesta davallada, Rieju confia en els nous projectes que ha impulsat i, alhora, en les comandes procedents del nord del continent: «Aquí és on tenim mercats importants, les vendes no han baixat, i esperem que continuï així durant l’estiu».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li