Reempresa ha ‘salvat’ 24 empreses locals

0
2806

Les activitats es portaran a terme a Figueres, Castelló, l’Escala, Llançà, la Jonquera i Roses


Des de l’inici del seu servei l’any 2013, el Centre de Reempresa de Catalunya ha evitat el tancament de 24 empreses a la comarca de l’Alt Empordà, tres d’aquests durant el transcurs d’aquest 2019. Des del punt de vista provincial, d’altra banda, s’ha frenat l’abaixada de persianes de 218 negocis des de fa 6 anys, mentre que durant el primer semestre d’aquest any s’han arribat a salvar 21 empreses a la demarcació gironina.

En clau novament comarcal, la xifra de projectes que s’han aconseguit mantenir implica, de retruc, que també s’han salvaguardat 61 llocs de treball al territori, mentre que la inversió induïda a l’Alt Empordà des de l’inici del servei ja és superior als 925.000 euros.

UN CAS D’ÈXIT. Un dels casos més recents que s’ha tractat a l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, l’únic punt d’atenció de Reempresa a l’Alt Empordà, és el de Neteges Forestals Christian López, un negoci de Maçanet de Cabrenys que tenia Christian López com a cedent i Marc Guitart com a reemprenedor. Aquest darrer, precisament, explica els motius que el van empènyer a Reempresa: “El mercat laboral no és molt estable i si tens un negoci propi que creus que pot funcionar val la pena arriscar-se. Jo volia treballar per a mi mateix i aquest negoci s’ajustava molt al que m’agrada fer”. En Christian, d’altra banda, va decidir cedir el negoci per jubilació: “Volia començar a descarregar-me de feina i responsabilitats amb un cert marge de temps i sense presses”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li