Les vendes del comerç cauen al voltant d’un 90%

0
1150

Segons detalla un estudi elaborat per la consultora J3B3 Economics 


El comerç urbà de la demarcació gironina és un dels grans damnificats dels efectes econòmics provocats per la Covid-19. Així ho assenyala un estudi de la consultoria J3B3 Economics, especialitzada en estudis i en la planificació de desenvolupament local i promoció econòmica, que en la tercera onada de resultats –entre el 23 i el 29 de març– assenyala que els establiments de les comarques gironines van registrar un 88,3% menys de vendes en comparació amb el mateix període de l’any passat.

Segons l’informe, que s’ha realitzat mitjançant una enquesta en línia a 190 propietaris de comerços de la província, els sectors més damnificats han estat el de la moda i complements i la restauració, que han quedat absolutament inoperatius (un descens de vendes del 100%, atès que estan tancats), però la propagació del nou coronavirus també ha atacat amb força l’oci i la cultura (-97%), els serveis a les persones (-94%) o el sector dels equipaments de la llar (-91%). L’altra cara de la moneda és l’alimentació, que tot i això també ha patit una davallada de vendes notòria des del punt de vista interanual (-44%). No obstant això, un 16% dels establiments d’aquest darrer àmbit apunten que han augmentat les seves vendes durant aquests dies de confinament, especialment fruiteries, carnisseries i forns de pa.

PREOCUPACIÓ. El context provocat pel nou coronavirus ha generat una sensació d’angoixa evident entre el comerç gironí, tal com apunten el 47,9% dels enquestats, que assenyalen que estan preocupats per la situació. Per la seva banda, un 24,7% manté un estat d’ànim neutre; un 18,4%, molt pessimista, i un 7,4%, confiat. Un 1,6%, en canvi, es mostra molt optimista.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li