Les beques Agita celebren 10 anys

0
960

La Casa de l’Empordà acull una exposició formada per set projectes guanyadors de la beca artística Agita


Fins al 3 de novembre la Casa de l’Empordà acull una exposició formada per una selecció dels treballs guanyadors del premi Agita dels darrers 10 anys. Aquesta mostra és una clara expressió del que representen les beques Agita, ja que no se centren únicament en una disciplina, sinó que abracen qualsevol proposta artística.

En aquesta singular exposició hi trobarem obres tan variades entre si com l’aplicació mòbil Disset segons, obra de Kenneth Russo, guanyadora de la beca el 2009, o l’instrument creat pels Luthiers Drapaires, format per dues antenes d’alta tensió i un radiocasset, anomenat Màquina de l’Amor, que emet curiosos sorolls quan dues persones agafen amb una mà una de les antenes i amb l’altra es toquen entre elles. Lagestora cultural Esther Pujol ha definit l’exhibició com «una mostra de set projectes guanyadors en diferents convocatòries, que parteixen de les beques Agita».

Una de les mostres exposades és la de Jordi Puig, anomenada «1.060 postals de flors», un espectacular mosaic de colors presentat en un tòtem, que transmet color i optimisme, creat a partir de les imatges de les postals. Aquesta obra és el resultat de l’evolució de la primera exposició «Costa Brava. Cartes postals dels 60-70’s», que va rebre una beca Agita l’any 2016. Segons el creador, aquesta ajuda «em va donar temps, ja que quan es tracta d’un projecte d’arxiu el que es necessita és temps». Precisament sobre l’obra de Jordi Puig, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez, ha destacat la importància de la figura de la beca per cobrir un recull de creacions molt variades, ja que «no només és creació, hi ha una feina d’arxiu. Recuperem mòria i coneixement».

AGITA 2019. La convocatòria d’aquest any ja ha estat resolta. Dels 19 projectes a valorar, cinc han estat becats amb un total de 33.000 euros. Pere Ferrera ha destacat que «com a novetat d’aquesta edició podem dir que l’Agita és transfronterer, ja es va presentar a Perpinyà, i que un membre del jurat venia de la Catalunya del Nord». Segons el regidor Alfons Martínez, «les beques Agita continuen estant vigents. No és simplement concedir una beca, sinó aconseguir que es produeixi i que arribi al públic». Per acabar, ha recalcat que «els objectius de la beca es mantenen. Hem de mantenir el nivell de qualitat, ja que en molts casos han continuat en el temps, o han derivat en altres creacions».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li