L’atur interanual al gener es redueix un 5% a l’Alt Empordà

0
1764

La comarca va cloure el mes amb 7.814 persones desocupades, un 0,08% més que al desembre


La comarca de l’Alt Empordà ha iniciat l’any 2020 amb 7.814 persones inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) durant el mes de gener, una xifra que, en termes interanuals, significa una davallada de la desocupació del 4,93%. En aquest sentit, el mateix període de l’exercici 2019 es va tancar amb 8.219 alt-empordanesos registrats a l’atur.

A banda, i en referència a la variació mensual, la xifra de persones sense feina al tancament del gener es manté pràcticament inflexible si es compara amb els desocupats del desembre: en aquest sentit, la variació relativa ha estat del 0,08%, després que el SOC hagi registrat sis persones inscrites més (al desembre hi havia registrades 7.808 persones sense feina).

Aquests canvis poc notoris provoquen, de retruc, que els registres entre els municipis tampoc evidenciïn modificacions notables. Així, on més ha crescut la desocupació és a Figueres (amb 15 persones inscrites) i a Castelló d’Empúries (14), mentre que a Roses i a Sant Pere Pescador la desocupació s’ha reduït en 11 persones.

DADES PROVINCIALS. A la demarcació gironina, per la seva banda, les dades d’atur van baixar durant el gener. Així, segons les últimes dades proporcionades pel Ministeri d’Ocupació, Migracions i Afers Socials, les comarques gironines han començat el 2020 amb un increment de la desocupació de 489 persones, una dada que, traslladada en percentatges, representa un increment de l’1,3%. En total, a la província ara mateix hi ha 38.234 persones que busquen feina –són un 2,53% menys en comparació amb el gener del 2019, quan aleshores, a la demarcació, hi havia 991 aturats més–, i el sector terciari és el que continua concentrant la xifra més elevada de desocupats, tot i que també és el que ha tancat més contractes durant el gener, influenciat per les rebaixes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li