L’Alt Empordà redueix l’atur un 1,51% durant el mes de febrer

0
1149

La comarca va tancar el mes anterior amb un total de 7.696 persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya


La comarca de l’Alt Empordà ha tancat el mes de febrer amb 7.696 persones inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una dada que representa una davallada de l’1,51% de la desocupació en comparació amb el mes de gener, quan hi havia 7.814 persones sense feina, és a dir, 118 aturats més.

Segons les dades del Ministeri d’Ocupació, la caiguda de l’atur, però, encara es fa més palesa si observem les dades des de la perspectiva interanual. En aquest sentit, la reducció del nombre de persones inscrites al SOC en un any ha estat gairebé del 5% (4,98%), tenint en compte que en el mateix període del 2019 hi havia 403 persones desocupades més, un total de 8.099 aturats.

Pel que fa als municipis alt-empordanesos, on més s’ha notat la reducció de l’atur és a la capital, Figueres, amb 30 persones menys registrades al SOC, i a Roses (-28). També han resultat notòries les xifres d’altres localitats com Cadaqués (-15), Castelló d’Empúries (-14), Sant Pere Pescador (-13) o Peralada (-10).

DADES PROVINCIALS. Amb relació a la demarcació gironina, per la seva banda, el febrer va abaixar la persiana amb 37.902 aturats, una xifra que suposa una caiguda de 332 persones i un 0,87% menys que el mes anterior.
Per activitat econòmica, el sector de serveis continua concentrant la xifra més elevada de desocupats, però també és on es van tancar més contractes durant el mes anterior. Així, a la demarcació de Girona durant el febrer la contractació ha baixat prop d’un 6% i set de cada deu contractes s’han fet al sector de serveis, tot i que un 82% d’aquests han estat de caràcter temporal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li