L’Alfolí de la Sal-Museu, aspirant al Millor Museu Europeu de l’any

0
1614

Aquest guardó museístic és el més prestigiós d’Europa i té per objectiu donar a conèixer els nous museus europeus, sobretot els més innovadors


El proper mes d’abril a Cardiff (Gal·les) es concedirà el premi al Millor Museu Europeu del 2019, un reconeixement al qual aspira l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala. Aquest guardó museístic és el més prestigiós d’Europa i té per objectiu donar a conèixer els nous museus europeus, sobretot els més innovadors. L’atorga l’European Museum Forum (EMF), organització capdavantera a Europa i no només hi participen els museus dels estats que conformen la Unió Europea, sinó que també hi competeixen estats d’arreu del continent.

Entre els punts forts de l’Alfolí de la Sal-Museu, hi destaca la seva privilegiada ubicació dins d’un dels principals edificis històrics que té el municipi (1697), que té la categoria de Bé Cultural d’Interès Nacional i que a més està vinculat a la tradició de la salaó. Un altre dels factors positius és l’estreta implicació de la comunitat amb el museu, amb accions populars de recuperació del patrimoni immaterial com són la Festa de la Sal o la recuperació de la història oral. El Museu té una planta dedicada a la història de l’Escala, una altra per a exposicions temporals i activitats diverses i una altra en què hi ha l’Espai Víctor Català, on hi ha part del llegat personal de la prestigiosa escriptora escalenca. La restauració i museïtzació de l’Alfolí de la Sal com a Museu de l’Escala ja va obtenir l’any passat el premi de l’Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC) en l’apartat de projectes de creació o reforma integral de museus i equipaments patrimonials.

El dimecres passat va rebre la visita de Mikhail Gnedovsky, actual director de l’Institut de Política Cultural del Govern Local de Moscou i un dels 14 jutges encarregats de decidir quin és el millor museu de l’any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li