La carinyena blanca, un diamant en brut

0
1369

La varietat ja està inclosa a llistat de varietats comercials del Ministeri i al potencial vitícola de Catalunya


Barcelona va esdevenir el dilluns anterior, 11 de novembre, l’escenari de la presentació de la carinyena blanca, una varietat identitària que es troba en pocs punts de la geografia europea però plantada tradicionalment a la zona de l’Empordà –amb només 20 hectàrees de vinya plantada actualment– i el sud del Rosselló.

L’acte de presentació va comptar amb la presència del cap de sala i copropietari del Celler de Can Roca, Josep Pitu Roca, i dels 7 cellers de l’Empordà que promouen la carinyena blanca, tots de l’Alt Empordà: Celler Pujol Cargol, de Masarac; Perelada, de Peralada; Mas Llunes, de Garriguella; Vinyes d’Olivardots, de Capmany; Còsmic Vinyaters, d’Agullana, i el Celler Cooperatiu d’Espolla.

Segons Roca, la carinyena blanca «surt des de l’Empordà per mostrar-se al món amb orgull, amb rauxa, amb trempera. Neix alegal i lliure. És una varietat blanca vestida de nervi».

El sommelier va presentar els set vins monovarietals, que són Amb 2018 (Celler Pujol Cargol), Carinyena blanca experimental 2009 (Perelada), Microvins* Carinyena Blanca Roure 2017 (La Vinyeta), Singulars Vinyes Velles 2017 (Mas Llunes), Vd’O 6.15 2015 (Vinyes d’Olivardots), Valentia 2018 (Còsmic Vinyaters) i Vins de Postal-Les Dòmines 2016 (Celler Cooperatiu d’Espolla).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li