Els API preveuen que les vendes de pisos caiguin un 25% enguany «com a mínim»

0
956

També auguren que en el cas dels lloguers la davallada no serà tan gran


Fins a un 25%, com a mínim. Aquesta és la previsió que fan els agents de la propietat immobiliària (API) de les comarques gironines pel que fa a la caiguda de les vendes de pisos d’enguany a causa de la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, el president del col·legi, Joan Company, avança que la pandèmia provocarà «una davallada molt important de la demanda» i, alhora, frenarà operacions de compravenda. Pel que fa als preus, i encara que la pandèmia hagi generat d’entrada baixades d’entre el 5 i el 15%, els API no creuen que això es tradueixi en un descens estructural. «Dependrà de si es té pressa per vendre o no», diu Company, qui també apunta que, en el cas dels llogaters, el context canvia: «Aquí es continua amb molta demanda i poca oferta».

El que sí que és cert és que la crisi sanitària arriba en un moment en el qual el sector començava a recuperar-se. Si més no, així ho assenyala Company, que diu que «portàvem uns anys de certa estabilitat, ens estàvem recuperant de la crisi del 2008, i de cop ens ha vingut aquesta altra».

D’altra banda, i coincidint amb el pas a la fase 1, les immobiliàries gironines han pogut tornar a ensenyar pisos. Portaven dos mesos sense fer-ho. «Hem estat pràcticament paralitzats; sense poder fer visites, és pràcticament impossible fer una venda», admet Company, qui té clar que els nous protocols contra el coronavirus no seran cosa de setmanes: «Crec que ens hem d’acostumar a aquesta nova normalitat, que malauradament em sembla que durarà força temps».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li