De Capmany a la llista de Robert Parker

0
1334

Vinyes d’Olivardots destaca a la revista ‘The Wine Advocate’ amb un total d’onze vins amb puntuacions de 91 punts o superiors


 

Un total d’onze vins de Vinyes d’Olivardots, celler de Capmany que forma part de la DO Empordà, han rebut puntuacions per sobre dels 91 punts a la revista The Wine Advocate, del prestigiós crític estatunidenc Robert Parker. En concret, les puntuacions es recullen a l’article «Spain: Priorat and the Apellations of Catalunya-The Names of the Land and Corpinnat», signat pel tastador de l’Estat espanyol al mitjà, Luis Guitérrez, qui ressalta particularment les vinificacions amb la carinyena blanca del celler alt-empordanès, i atorga puntuacions de 94 i 93+ als vins elaborats amb aquesta varietat.

De tota manera, la màxima puntuació del celler va recaure al vi VdO 1.13 (2013), que va estar puntuat amb 95 punts. Es tracta d’un vi monovarietal de carinyena negra de vinyes velles de la col·lecció Varietals de terrer, que neix en sòls de pissarra entre els nuclis de Vilamaniscle i Rabós d’Empordà.

«FILOSOFIA I ESFORÇ». Carme Casacuberta, enòloga i propietària de Vinyes d’Olivardots, assenyala que les puntuacions Parker reconeixen la filosofia, l’esforç i la manera d’entendre i expressar l’Empordà per part del celler. «És un reconeixement al treball que fem des dels nostres inicis de preservar i recuperar les varietats autòctones que hi ha plantades a l’Alt Empordà, els diferents tipus de sòl, el treball per finques, la zonificació… A més, valora els criteris i sentiments que hi posem a l’hora de fer vi», afegeix Casacuberta, qui comparteix projecte amb la seva filla Carlota Pena.

Vinyes d’Olivardots va néixer el 2002 a Capmany amb una aposta clara per les carinyenes de l’Empordà en totes les seves versions: negra, blanca i roja.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li