
Segons els especialistes, cal que la població prengui consciència de l’ús que en fem de la xarxa
Tenim clar que aquests dies les paraules «teletreball», «repte virtual» o «internet» són de les més utilitzades per la població. Però són segures? L’eterna pregunta. El pèrit judicial informà tic i expert en ciberseguretat Bruno Pérez explica que aquests dies la banda ampla va molt plena, com és normal, i el que aconsella principalment és que la població «prengui consciència» i en faci un «ús raonat».
LA XARXA. PĂ©rez detalla que Ă©s cert que els moviments han augmentat aquests dies però la xarxa «respon i estĂ aguantant bĂ©, nomĂ©s hem de pensar però que aquesta xarxa tambĂ© l’utilitzen els serveis mèdics i d’assistència, per tant, haurĂem d’intentar no saturar-la massa». Un exemple sĂłn les desenes de centenars de bromes i mems virtuals que s’envien: «Això pesa molt i al final tothom rep el mateix.»
PROTECCIÓ. A banda, detalla que aquests dies els atacs cibernètics han augmentat, sobretot als equipaments sanitaris i a les PIMEs. I recorda a la població que les cà meres dels dispositius han d’estar apagades quan no se’n fa ús, ara més que mai, amb l’augment de les videotrucades.
VIGILAR LA PARAULA â€COVID-19’. PĂ©rez explica que el dia d’avui hi ha 24.000 dominis a internet amb paraules com coronavirus, corona-virus, covid19 i covid-19, i alguns sĂłn totalment legĂtims i d’altres s’utilitzen com a correu brossa o per a la ciberdelinqüència.
«DESINTOXICACIÓ DIGITAL». El que proposa Pérez per aquests dies de confinament és plantejar-se fer una «desintoxicació digital». L’expert diu que «hem d’aprendre a viure sense el telèfon» i, per exemple, Pérez proposa que l’usuari es faci un horari de l’ús del telèfon i limiti el temps d’ús de les aplicacions. Aconsella aprofitar les noves tecnologies per a bones prà ctiques, com ara per fer cursos.
Leave a Reply