Bruno PĂ©rez: ‘Responsables a l’hora de fer clic’

0
1323

Segons els especialistes, cal que la poblaciĂł prengui consciĂšncia de l’Ășs que en fem de la xarxa


Tenim clar que aquests dies les paraules «teletreball», «repte virtual» o «internet» sĂłn de les mĂ©s utilitzades per la poblaciĂł. PerĂČ sĂłn segures? L’eterna pregunta. El pĂšrit judicial informĂ tic i expert en ciberseguretat Bruno PĂ©rez explica que aquests dies la banda ampla va molt plena, com Ă©s normal, i el que aconsella principalment Ă©s que la poblaciĂł «prengui consciĂšncia» i en faci un «Ășs raonat».

LA XARXA. PĂ©rez detalla que Ă©s cert que els moviments han augmentat aquests dies perĂČ la xarxa «respon i estĂ  aguantant bĂ©, nomĂ©s hem de pensar perĂČ que aquesta xarxa tambĂ© l’utilitzen els serveis mĂšdics i d’assistĂšncia, per tant, haurĂ­em d’intentar no saturar-la massa». Un exemple sĂłn les desenes de centenars de bromes i mems virtuals que s’envien: «AixĂČ pesa molt i al final tothom rep el mateix.»

PROTECCIÓ. A banda, detalla que aquests dies els atacs cibernĂštics han augmentat, sobretot als equipaments sanitaris i a les PIMEs. I recorda a la poblaciĂł que les cĂ meres dels dispositius han d’estar apagades quan no se’n fa Ășs, ara mĂ©s que mai, amb l’augment de les videotrucades.

VIGILAR LA PARAULA ‘COVID-19’. PĂ©rez explica que el dia d’avui hi ha 24.000 dominis a internet amb paraules com coronavirus, corona-virus, covid19 i covid-19, i alguns sĂłn totalment legĂ­tims i d’altres s’utilitzen com a correu brossa o per a la ciberdelinqĂŒĂšncia.

«DESINTOXICACIÓ DIGITAL». El que proposa PĂ©rez per aquests dies de confinament Ă©s plantejar-se fer una «desintoxicaciĂł digital». L’expert diu que «hem d’aprendre a viure sense el telĂšfon» i, per exemple, PĂ©rez proposa que l’usuari es faci un horari de l’Ășs del telĂšfon i limiti el temps d’Ășs de les aplicacions. Aconsella aprofitar les noves tecnologies per a bones prĂ ctiques, com ara per fer cursos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li