Fert, de Cabanes a Miami

0
1551

L’artista torna de la prestigiosa mostra d’art contemporani Miami Art Basel, on ha pintat conjuntament amb Dase


Jordi Comes, o com se’l coneix arreu del món, Fert. De professió artista mural i il·lustrador. Acaba de tornar de la ciutat nord-americana de Miami, on ha efectuat dos treballs en la prestigiosa mostra d’art contemporani Miami Art Basel. Allà, juntament amb el també artista mural Dase, ha deixat una paret plena de color i de vida en una residència d’ancians perquè puguin continuar celebrant la vida, diuen.

A més d’aquest mural, el duet va personalitzar un Ford Mustang descapotable, que va concloure amb la intervenció dels assistents a l’espectacle, entre ells el productor musical Milkman, la cantant Ms Nina, els dirigents de Desigual o influencers de la categoria de Juno Birch o Greta Menchi.

MIAMI. «La gent creu que anem de vacances, però és una experiència molt dura. Anem de presentació rere presentació», apunta Fert. Tot i això, la valoració és extremadament positiva, no només pels contactes, sinó per la satisfacció de veure com en la personalització del Mustang descapotable «la participació de la gent feia que se’l sentissin seu. És una obra dissenyada i pensada expressament per a això». Després de 12 dies sobre terra americà i d’una experiència enriquidora, tant ell com Dase ja estan pensant en el proper viatge el desembre vinent.

ELS INICIS. «Tenia 15 o 16 anys, quan vaig començar a pintar al meu poble, a Cabanes», ens explica Fert. Va cursar el batxillerat artístic mentre continuava fent el que millor sabia, el grafit. En un cert moment va començar a cuidar no només els seus traçats, sinó el lloc on dibuixava. Aquesta és potser la diferència entre «emprenyar els veïns i que es comencés a valorar el treball», apunta.

FERT & DASE. Tot va començar fa 10 anys, a través del fotolog. Se seguien i es comentaven les obres, fins que un dia van poder pintar junts. «Va ser amor a primera vista, des d’aleshores no hem deixat escapar cap oportunitat per poder pintar junts», confessa. Han viatjat pràcticament per tot el món fent el que els agrada.

Un dels grans avantatges que li aporta la seva feina, tot i que admet que no tot són flors i violes, «és una batalla molt dura, hi ha molta feina, i molt de pit i collons al darrere».

ALT EMPORDÀ. «Em sento més empordanès que qualsevol altre, però quan veus que tens més oportunitats fora de casa, sap greu», tot i que té molta obra arreu de la comarca. Les últimes i les més visibles són les del lema «Give me a hand to nature», que es poden trobar a Pont de Molins, el Port de la Selva, Cabanes, Figueres… «Intento ajudar la natura a través del format que jo treballo, que és el muralisme».

EL 2020. El repte immediat és «descansar», confessa, i és que l’estada a Miami ha estat dura. Tot i que ja porta entre mans un projecte molt ambiciós a Saragossa; es tracta del mural més gran d’Europa, anomenat Terminal 0, un túnel del vent. A més, està a punt de tancar una exposició a Madrid, tot i que no descarta la possibilitat de pintar algun mural a la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li