Vilafant farà un procés d’idees aquesta tardor per la construcció del nou institut

0
786

El Departament d’Educació calcula que el nou equipament ha d’estar acabat entre el 2023 i el 2024


Dijous passat, dies després que el Departament d’Educació anunciés la inversió per construir el nou institut de Vilafant, el conseller Josep Bargalló feia una visita sobre el terreny. Bargalló va donar algun detall sobre el calendari de l’equipament. El nou institut hauria d’estar construït entre el 2023 i el 2024. Prèviament, aquesta tardor s’haurà de fer un procés d’idees perquè la comunitat educativa i l’Ajuntament defineixin quin tipus d’institut volen.

En el marc d’una visita per diferents municipis de la demarcació on es faran noves construccions escolars, Bargalló va anar primer a l’Ajuntament de Vilafant, on el va rebre l’alcaldessa, Consol Cantenys. Després, va visitar l’Institut de Vilafant, on es va reunir amb l’equip directiu del centre, i també es va desplaçar fins als terrenys on es construirà l’edifici del nou institut.

Bargalló va exposar que «s’ha encarregat a la comunitat educativa i a l’Ajuntament un procés d’idees per veure quin tipus de construcció es vol». També va afegir que aquest procés «hauria de començar a mitjans de setembre i acabar a finals d’octubre» i que la finalització del centre seria entre el 2023 i el 2024. El conseller va remarcar també que «l’institut de Vilafant és un dels projectes més grans dels que es faran a Girona, perquè ha de tenir més instal·lacions».

El nou equipament es construirà al costat del pavelló municipal Joel González, on actualment hi ha un part d’aparcament del mateix pavelló, i en paral·lel a la carretera de Santa Llogaia d’Àlguema. La inversió prevista és de 8.320.000 euros.

El nou institut ha d’acollir entre dues i tres línies, i també ha de tenir espai per als cicles formatius que s’impartiran. Actualment i de cara al curs vinent, l’Institut de Vilafant ha d’acollir uns 530 alumnes. El centre està en servei des del curs 2008-2009 i funciona amb barracons situats a prop de la zona on s’ha de construir el nou equipament.

ESCOLA CARME GUASCH. No gaire lluny de l’institut de Vilafant hi ha l’escola Carme Guasch de Figueres, que està en barracons des de fa 15 anys. Per aquest motiu, i aprofitant la visita de Bargalló a Vilafant, dues mares i també mestres de l’escola figuerenca van voler traslladar al conseller els problemes amb què es troba el centre. Van demanar solucions, com ara un nou mòdul, per fer front a la manca d’espai, un fet que s’agreuja encara més amb l’inici del curs escolar en el context de Covid. Tot i això, les mares van dir que eren conscients que s’estava treballant amb la nova escola. Per la seva banda, Bargalló va advertir que posar un nou mòdul al Carme Guasch vol dir «hipotecar encara més el futur de l’escola». A banda, el delegat dels serveis territorials a Girona, Martí Fonalleras, va apuntar que ja s’està parlant amb l’Ajuntament de Figueres per solucionar el tema de l’espai.

L’Ajuntament va descartar fa un any construir el Carme Guasch a l’antiga presó. S’aposta per instal·lar la nova escola en uns terrenys pròxims a l’actual i que han de passar a mans municipals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li