Una espera llarga a Peralada

0
1141

El club xampanyer està pendent d’una resposta de la Federació Espanyola amb relació al play-off d’ascens


 

Poques incògnites queden per resoldre en el futbol alt-empordanès. Una d’aquestes, la més sonada, és la que involucra el Peralada: podrà lluitar finalment per l’ascens a Segona Divisió B o la proposta d’un play-off de vuit proposat per la Federació Catalana de Futbol –i posada damunt la taula pel club xampanyer prèviament– serà desestimada per la Real Federación Española de Futbol?

Aquest mes de maig els dubtes s’hauran d’esvair, i tot apunta que ho faran més aviat que tard. No hi ha altra opció, de fet: els jugadors ja fa una cinquantena de dies que estan confinats i el retorn a una competició puntual i cenyida a uns controls estrictes de seguretat necessitarà una preparació a consciència per frenar el risc de lesions. No obstant això, i amb l’objectiu de mantenir mínimament el to físic, els jugadors van entrenar fins al 2 de maig a casa –a partir d’aquest dia ja es pot fer exercici a l’aire lliure–: tres dies a la setmana el cos tècnic dirigeix, a través de l’aplicació de videoconferència Zoom, una sessió d’entrenament per als integrants de la plantilla. «Els jugadors estan motivats, però també és veritat que l’espera cada vegada costa més, passen els dies i la incertesa s’acumula», explica el president del club, Miquel Llobet, que és concís sobre la possible celebració, o no, d’un play-off a vuit entre els candidats a pujar a Segona Divisió B: «Si finalment no hi ha aquesta opció que ho diguin com més aviat millor, així ja es podrà començar a treballar en condicions de cara a la temporada vinent». En aquest sentit, l’espera impedeix al club verd-i-blanc fer un pressupost de cara a la temporada següent, tenint en compte que encara no saben els ingressos que hi haurà.

SATISFETS. Passi el que passi al final d’aquesta temporada, ningú evitarà la sensació de satisfacció que ha originat el bon transcurs del primer equip a Tercera Divisió, on marxava cinquè. Ho assenyala Llobet, que recalca que «el que ha fet la plantilla té un mèrit molt gran venint de la situació on estàvem», i també ho remarca l’entrenador, Albert Carbó: «En el nostre cas, la possibilitat de fer un play-off de 5 o 8 equips està oberta, i és veritat que som els primers interessats que això passi, però sigui quina sigui la decisió, l’haurem d’acceptar i estarem igualment satisfets». «També és cert que portàvem un ritme immillorable en aquesta segona volta, i ara sap greu haver-nos de frenar, perquè estic convençut que podíem lluitar per estar a dalt. Però les circumstàncies són les que són i no hi podem fer res», agrega el tècnic.

EL CAMPUS, EN MARXA. Si el context sanitari ho permet, el Peralada impulsarà aquest estiu, del 29 de juny al 24 de juliol, el The Samba Campus, un campus que combina el futbol, la nutrició i l’esport sota la direcció del jugador del primer equip, Albert Canal, i del nutricionista i exjugador xampanyer, Sergi Mateo. De moment, les famílies ja han rebut una carta informativa sobre l’activitat, on se’ls recalca que només es tirarà endavant si les autoritats ho permeten.

En aquest sentit, i més enllà de la futura celebració –o no– del campus estiuenc, Llobet reivindica la importància social de les entitats esportives durant aquests dies. «Si deixen obrir les instal·lacions podríem celebrar entrenaments al juny i altres activitats, que és pràcticament una obligació per a una entitat esportiva com a servei que som. És per això que demano a les administracions locals que donin una empenta a l’obertura de les instal·lacions perquè els joves puguin practicar esport», puntualitza el president peraladenc. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li