Un nou context a dins de l’aigua

0
1144

Després de no poder participar en l’estatal per la pandèmia, el Club Natació Figueres ja prepara el curs vinent


El coronavirus no només va aturar l’esport a escala mundial i sense pràcticament excepció, sinó que també està provocant, actualment, que la tornada a l’activitat física sigui ben diferent segons la disciplina. Els esports individuals i a l’aire lliure, per exemple, reuneixen uns condicionants òptims a l’hora de tornar a la feina, però altres esports, com la natació, han de seguir unes pautes molt metòdiques.

És per tot això, segurament, que el passat 22 de juny, quan els nedadors i nedadores del Club Natació Figueres van tornar a l’aigua, van convertir aquell fet en un autèntic motiu de celebració. «Tots en teníem moltes ganes i el retrobament va ser molt bonic, tot i que hi havia la incertesa sobre com seria la nova vida dins la piscina. Tot i això, ho vam portar molt bé i ara estan molt motivats i endollats, i malgrat que la situació ha estat dura per a tothom, això els ha fet forts i conscients del que volen», explica Héctor Ruiz, director tècnic de l’entitat empordanesa.

Ruiz detalla que la gestiĂł de la pandèmia va ser, al principi, «complicada». «L’anul·laciĂł dels campionats va arribar justament la setmana que tenĂ­em els campionats d’Espanya. Quan faltava un dia abans per agafar el vol ens van dir que la competiciĂł s’havia suspès. Va ser un pal, havĂ­em entrenat des del mes de setembre per assolir la mĂ­nima, i un cop aconseguida ens preparĂ vem per fer el millor paper possible a l’estatal… Però sĂłn uns joves molt forts i valents, se’n van poder sortir».

ENTRENAMENT A CASA. La situació durant el confinament tampoc no va ser plàcida, ni de bon tros. Com que es tracta d’un esport aquàtic, la preparació es va limitar a fer exercicis a dins els respectius domicilis, exceptuant els nens i les nenes que tenien piscina a casa. Les sessions, compostes per exercicis i reptes, també van ser gestionades pel mateix Ruiz, que reconeix que durant aquests dies va haver de dur a terme una tasca «similar a la d’un psicòleg»: «Vam fer videotrucades per saber com estava portant cadascú la situació, i encara que va ser molt dur, aquest context ens va ajudar a redescobrir-nos i reinventar-nos per tal de no perdre la motivació».

LA PRÒXIMA TEMPORADA. Després d’aquest curs «difícil», els ulls estan posats ara en la temporada 2020-2021. «Afrontem un nou any amb la incertesa de quan començaran les competicions i de quina manera ho faran. Ara iniciarem un període general bastant llarg d’adaptacions musculars i també d’àmbit cardiovascular, i calculo que fins al desembre o gener no hi haurà competicions importants. Fins llavors, l’objectiu serà anar recuperant la forma».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li