Troben l’autor de les cortines del Convent del Carme a Peralada

0
1386

Els dissenys van ser obra d’un reconegut pintor mallorquí: Faust Morell (Palma, 1851-1928), fill del també pintor Fausto Morell i Orlandis


L’arxivera del Palau de Peralada, Inés Padrosa Gorgot, ha posat nom i cognoms al dissenyador i a qui va executar els bordats dels murals penjats que lluïen l’altar major de l’església del convent del Carme de Peralada.

Els dissenys van ser obra d’un reconegut pintor mallorquí: Faust Morell (Palma, 1851-1928), fill del també pintor Fausto Morell i Orlandis. Les peces bordades tenien una alçària d’1,95 metres, amb una amplada d’1,45. Són peces rectangulars amb sanefes de vellut morat brocat, motiu decoratiu que es repeteix simètricament a cada costat. A la part central llueix una llegenda que forma part d’oracions extretes de la Bíblia. La seva confecció va ser a càrrec de la brodadora Melitona Romero Herrera. Segons un text de La Vanguardia del dia 17 de juny del 1896, «Melitona Romero y Herrera» havia obtingut una menció honorífica «per sis cortines bordades en or i seda al relleu, números 1.146 a 1.151». Les del convent del Carme de Peralda.

Aquestes confeccions van ser encarregades pels germans Antonio i Tomás de Rocabertí, comtes de Zavellá i de Peralada respectivament, en la restauració del Convent del Carme de Peralada en l’útim quart del segle XIX.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li