«Tenim el WhatsApp del poble»

0
1146

Cada poble és un món i a l’Alt Empordà n’hi ha 68. A continuació detallem mesures aplicades per l’estat d’alarma


En l’edició anterior destacàvem diferents mesures aplicades pels ajuntaments de la comarca per tal de garantir, al màxim possible, el bon confinament de la població. Aquesta setmana hem parlat amb l’alcalde del Port de la Selva i senador Josep Maria Cervera, i explica que el consistori ha fet un seguiment de la gent gran que viu al municipi,«però cal destacar que no hi ha ningú sol i ens n’hem ben assegurat». En aquest sentit, destaca sobretot la «solidaritat veïnal», i per tal de no col·lapsar les línies d’emergència,«hem habilitat més telèfons per a la població». Afegeix que les veïnes i els veïns del Port de la Selva «tenim un canal de Telegram on cada dia passem informació oficial i també comptem amb una aplicació per a telèfons mòbils». Ara el que preocupa a l’equip de govern són «algunes famílies que s’han quedat sense recursos». L’alcalde detalla que estan a l’espera de tramitar les ajudes amb Serveis Socials «però des de l’Ajuntament fem que a tothom li arribi menjar i a ningú li manqui cap necessitat bàsica».

CANALS DE COMUNICACIÓ. Un altre dels municipis de l’Alt Empordà que comparteix tota la informació a través d’un grup de contacte constant és Albanyà. L’alcalde del municipi, Joan Fàbrega, exposa que tenen «el WhatsApp del poble» i que tothom s’ajuda entre si. I afegeix: «Albanyà és un poble petit, no arribem al centenar de persones, i si hi ha algú que viu sol, els seus veïns se n’ocupen». A més a més, el batlle destaca que una de les mesures que es van dur a terme des del Govern local va ser que la setmana passada van comprar mascaretes per a tots els habitants i es van repartir casa per casa entre els habitants de Lliurona i Albanyà.

On també destaca «la solidaritat veïnal» és a Boadella i les Escaules, tal com declara el seu alcalde, David Checa, qui detalla que «tot està tranquil i controlat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li