«Tenim el doble de feina però estem contents»

0
1094

Una escola d’anglès de la Jonquera continua el curs de manera virtual. La Raquel, una de les professores, diu que entre el 99 i el 100% dels alumnes el segueix


El confinament ha obligat a buscar solucions per acabar el curs escolar i algunes acadèmies privades d’extraescolars també s’han hagut d’adaptar. Val a dir, però, que no totes; la majoria ha tancat portes i ha donat l’activitat per acabada. Una de les excepcions és Raquel’s School, una escola d’anglès de la Jonquera regentada per la Raquel i en David.

La Raquel explica que dies abans del confinament decretat «ja ens preparàvem per continuar el curs de manera virtual, així que no hem perdut cap classe». El dilluns 16 ja van començar les classes de manera telemàtica després d’haver donat les instruccions als pares i als alumnes.

Aquesta professora d’anglès de la Jonquera està satisfeta amb el sistema: «Hem fet una pàgina web per a cada grup, els nens petits tenen noms de menjars i els més grans noms de ciutats. El dia que els toca la classe, ja la troben penjada i nosaltres hi apareixem en una gravació com si estiguéssim a l’aula. Se’ns veu en un requadre petit i la resta de la imatge és també una gravació de la nostra pantalla de l’ordinador explicant el que han d’anar fent els alumnes». La Raquel declara: «Les fitxes que donaríem a classe ara són autocorregibles, l’alumne ho acaba i ho envia, i les respostes correctes surten en verd i les que no ho són, en vermell». Però a part de fitxes, també hi ha propostes de jocs, que donen la possibilitat d’establir un rànquing entre la resta d’alumnes del grup; hi ha els readings, els speakings i les diferents àrees en l’aprenentatge d’un idioma. La Raquel admet que tot això els dona «el doble de feina, perquè ho hem d’adaptar tot en línia, i només un 1% de les coses les traiem d’enllaços». De tota manera, la Raquel i en David estan encantats amb el sistema i amb el seguiment dels nens i també dels adolescents: «Crèiem que els que estan més a l’edat del pavo no seguirien, però no és així, ho fan tots». La Raquel assegura que no hi ha problemes amb la tecnologia i que tothom s’ha adaptat, «només hi ha un cas d’una família que, per circumstàncies, no és al seu domicili habitual, però l’alumne pot seguir els continguts de moment al telèfon mòbil».

A banda, el canal privat amb els professors es manté per cada cas, si hi ha dubtes. És evident que la tecnologia està sent clau per aquesta escola i l’esforç val la pena. La Raquel admet: «Tot i la feina doble, això ens ha anat perfecte, imagina’t tancar-te i no poder fer res».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li