Solidaritat veĂŻnal, en temps de Covid-19

0
708

Alguns ajuntaments de molts micropobles de la comarca han impulsat diferents mesures i mecanismes per controlar al mĂ xim possible la situaciĂł


L’Alt Empordà és una de les comarques amb més extensió de territori de Catalunya i també amb més nombre de micropobles, fet que pot dificultar la gestió del confinament per la Covid-19, sigui per què és un poble sense botiga, sense cos de policia local o perquè és un municipi on la majoria d’habitants són de «població de risc», és a dir, gent gran. És per això que alguns ajuntaments de la comarca han impulsat diferents mesures i mecanismes per controlar al màxim possible la situació.

SERVEIS DELS CONSISTORIS. N’és un exemple la Vajol, que no arriba al centenar d’habitants, i l’Ajuntament ha iniciat el servei d’entrega a domicili. L’alcalde, Joaquim Morillo, explica que han habilitat aquest servei per a la gent gran que no té família o algú que pugui portar-li la compra. «Ells fan l’encàrrec al supermercat de la Jonquera i des de l’Ajuntament ho anem a buscar i li portem a casa». Un altre cas és el de Vilanant: l’alcaldessa, Anna Palet, explica que el primer que va fer el consistori va ser «una llista de les persones majors de 65 anys per mantenir-hi contacte, els truquem cada dos o tres dies per saber com estan i si necessiten res». En aquest mateix sentit el poble ha creat «un grup de voluntaris que s’encarreguen de fer la compra a les persones que no poden anar-hi», detalla Palet. L’efecte de la Covid-19 ha fet que una de les fires temàtiques d’aquest municipi s’anul·lés, la FiraFlor. L’alcaldessa detalla que «la partida econòmica destinada a la fira serà per fer una donació solidària de mascaretes i també per desinfectar els equipaments municipals, com ara l’escola». Un dels altres municipis petits és Maçanet de Cabrenys. En aquest cas l’alcaldessa, Mercè Bosch, explica que també s’han fet trucades a totes les persones grans i «com que és un poble petit, entre veïns s’ajuden molt». Bosch ha recalcat que el que més li preocupa de cara a aquests dies de Setmana Santa és que «vingui la gent de les segones residències; els demano si us plau que no vinguin». Afegeix que Maçanet no té cap cas detectat de Covid-19 de moment «però aquí hi viu molta gent gran i això ens fa patir». On sí hi ha un cas detectat i és el que més preocupa a l’alcalde és a Sant Miquel de Fluvià: «Tenim una persona ingressada i això és el més complicat de la situació», diu Àngel Posas. En aquest municipi també es fan els encàrrecs de la gent gran a domicili.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li