Roses programa la seva festa major d’estiu adaptada a les mesures de la Covid-19

0
664

La vila tira endavant la festa «més atípica» amb diferents activitats festives i culturals


Arriba el mes d’agost i això, a la comarca, és sinònim de festa major. Enguany, però, aquestes celebracions es veuen alterades per la pandèmia mundial de la Covid-19. Tot i això, l’Ajuntament de Roses ha decidit tirar endavant una festa major «completament atípica», com explica l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan. Detalla que serà una festa diferent, ja que estarà marcada per les mesures de seguretat. És per això que en aquesta ocasió s’ha optat per celebrar «una festa amb actes de petit format, d’aquesta manera podrem controlar molt millor l’aforament i així evitarem aglomeracions», detalla Mindan.

ACTES DEL 7 AL 16 D’AGOST. Tal com hem dit, la celebració de la festa major de Roses ha hagut d’adaptar-se a les necessitats produïdes per la situació sanitària. D’acord amb les mesures de prevenció i seguretat dictades per les autoritats sanitàries, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament ha preparat una programació variada que tindrà lloc entre el 7 i el 16 d’agost, formada per activitats de diferent tipologia: concerts, visites guiades, activitats de cultura i benestar, espectacles infantils, sardanes, havaneres… [Podeu consultar els actes detallats en el programa que hi ha a la pàgina 42.]

ELS AFORAMENTS. Des del consistori deixen clar que cal tenir present que els aforaments als actes són limitats, per la qual cosa cal realitzar inscripció, compra d’entrada o reserva prèvia, tal com s’indica en el programa de la festa.

LES MESURES. L’Ajuntament vol fer un clar incís en el fet que la participació en els diversos actes ha d’anar acompanyada del compliment de les següents mesures: ús de mascareta obligatòria, higiene de mans, manteniment de la distància de seguretat, assistir amb antelació per evitar cues i aglomeracions i, òbviament, no hi poden assistir persones amb símptomes de la Covid-19 o que hagin estat en contacte directe amb alguna persona malalta.

CONCERT INAUGURAL. El que marcarà el tret de sortida de la festa major de Roses «més atípica de la història» serà el divendres, 7 d’agost, amb l’Orquestra Salvatana. Per accedir-hi cal fer una reserva prèvia a www.rosescultura.cat o al Teatre els dijous i divendres, de les 14 h a les 21 h.

PER A LA MAINADA. La programació de la festa inclou diverses activitats per a la mainada, com ara l’espectacle infantil «Missió estrambòtica», a càrrec dels Trambòtics. Serà una activitat gratuïta amb aforament limitat. L’accés al recinte serà a partir de les 18 h i cal reservar a l’oficina de Turisme (972 25 73 31). Es farà a la Ciutadella el dissabte 8 d’agost. En aquest sentit, també hi haurà altres activitats familiars, com ara l’espectacle infantil «Gelicadabra», un espectacle de màgia que es farà a la Ciutadella el dimarts de la setmana que ve, 11 d’agost. Entre l’oferta també cal destacar el taller de constel·lacions «Tardes entre estrelles», que es farà al castell de la Trinitat cada tarda a les 17.30 h, de dilluns a dissabte. Es basa en una visita guiada temàtica al castell i un taller participatiu.

LA WEB. Totes les activitats de la programació i la manera de fer les reserves es poden consultar de manera detallada a la pàgina web de l’Ajuntament de Roses.

  • Pots consultar el programa de la Festa Major, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li