Roses pedala mirant al futur

0
1246

El Club Ciclista Roses engega un projecte que ha de servir per bastir els fonaments del planter de l’entitat en un futur


Diumenge passat el Club Ciclista Roses va plantar la llavor del seu futur planter. L’entitat esportiva va iniciar la secció d’activitats ciclistes per a mainada, centrades inicialment en la modalitat de BTT, que s’allargarà fins al 16 de desembre, tot i que la celebració d’aquestes iniciatives sempre dependrà de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19. En concret, la proposta del club empordanès es dirigeix a joves d’entre 9 i 17 anys, que formaran part d’un projecte que preveu, com a màxim, 40 inscripcions.

«El club es va fundar el 1993 i des de llavors no s’havia fet mai cap activitat adreçada als petits. És per això que quan vam substituir la junta anterior teníem clar que una de les apostes més fortes era treballar amb els joves. Exceptuant Vilajuïga, a l’Alt Empordà no hi ha una visió gaire ampla del ciclisme, i el nostre objectiu és tenir en un futur un planter de ciclistes com sí que existeix a d’altres poblacions com Banyoles, Olot i Vilajuïga», detalla el president del club, Joan Hornos.

Per assolir aquesta fita, però, cal anar pas a pas. Si més no, així ho concreta Hornos, que subratlla que l’escoleta és un projecte futur que dependrà de l’evolució d’aquestes activitats iniciàtiques: «Si aquestes propostes funcionen, la idea que tenim és crear una escoleta de ciclisme al cap d’un temps. I això suposarà canvis importants, des de contractar monitors fins a fer una quota mensual com passa a qualsevol altra pràctica esportiva».

Aquest agost, el club preveu fer entrenaments els diumenges, dimarts i dijous, mentre que en horari d’hivern les sessions es faran un dia entre setmana –encara per concretar– i un diumenge al mes. Diumenge passat, per la seva banda, l’entitat va idear una jornada de presentació: «Tenint en compte que a Roses no hi ha hagut mai una iniciativa d’aquest tipus adreçada als joves, el que vam fer va ser una explicació del projecte i conèixer els nens», detalla Hornos.

CIRCUIT A ROSES. La iniciativa del Club Ciclista Roses també ha arribat a instàncies municipals. En aquest sentit, l’entitat ja s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per tal de tenir disponible, des d’aquest any, un circuit dirigit als menuts. «El nostre objectiu és poder fer activitats perquè els joves puguin aprendre la tècnica al circuit, mentre que als caps de setmana es destinarien a fer rutes per la nostra rodalia. Es tractaria, en definitiva, d’anar combinant aquests dos aspectes i, a partir d’aquí, anar treballant», conclou Hornos, qui també afegeix que si la iniciativa avança a bon ritme també s’inclourà el ciclisme de carretera: «No el podem deixar com a secundari, en cap cas».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li