Recollida de signatures contra el nou aeròdrom de l’Escala

0
551

Al·leguen bàsicament que l’equipament s’ubicaria en una àrea de sòl no urbanitzable d’interès agrari i paisatgístic que cal conservar, i més tenint en compte que l’Escala forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter


El Fòrum l’Escala Empúries i la Iaeden-Salvem l’Empordà han impulsat una campanya d’oposició a l’aeròdrom que s’està projectant a l’Escala. Al·lequen bàsicament que l’equipament s’ubicaria en una àrea de sòl no urbanitzable d’interès agrari i paisatgístic que cal conservar, i més tenint en compte que l’Escala forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. També consideren que el projecte «té unes afectacions d’elevat abast per la contaminació acústica i per l’ocupació d’espai aeri» (i l’aeròdrom de Viladamat està a només 4 km), i aposten per «fer projectes que minimitzin el risc del canvi climàtic i mitiguin els gasos d’efecte hivernacle». I per tot això han impulsat una recollida de signatures.

El projecte –que està en una fase de tramitació molt incipient (s’estan fent consultes prèvies)– preveu construir unes instal·lacions per als socis de l’Aeroclub de l’Escala i l’escola de vol. Inclourien una pista de terra de 572 x 18 m, envoltada d’una franja de vol amb una dimensió final de 632 x 60 m. L’aeròdrom tindria un potencial de 6.000 operacions anuals (que es concentrarien amb més intensitat a l’estiu amb un màxim de 60 vols al dia), i també inclouria una plataforma d’estacionament d’uns 2.873 m2.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li