Propostes per un Sant Jordi a casa

0
1319

El territori prepara els balcons per la Diada més atípica i insòlita de la història


Que aquest dijous no hi hagi parades als carrers ni signatures d’autors ni venda de roses, no vol dir que no se celebri el Sant Jordi. Afortunadament, entitats i ajuntaments estan preparant, els darrers dies, diverses activitats per celebrar la Diada des de casa.

ELS BALCONS SERAN SEMPRE NOSTRES. El balcó s’ha convertit en un espai habitual durant aquestes setmanes de confinament. Dia rere dia a les 20 h milers de persones aplaudeixen en agraïment per l’extraordinària tasca que estan fent els sanitaris. Aquest espai, ajuntaments com el de Roses i el de la Jonquera proposen que s’ompli de guarniments i dibuixos de tota mena, sigui a través de roba, creacions de fusta o de paper; tot s’hi val per aconseguir que els carrers es guarneixin de roses, llibres i dracs. Per als més creatius, el dijous 23 a les 10 del matí l’Ajuntament de Castelló d’Empúries posarà a disposició, a través de les seves xarxes, un taller de creacions de roses, obert a tothom.

L’Ajuntament de Figueres, a més, demana que es comparteixin a la xarxa imatges de Sant Jordi d’altres anys, amb l’etiqueta #SantJordiFigueres.

CONCURSOS. Sens dubte, un dels formats que més està triomfant aquests dies és el dels concursos. Per aquesta Diada, l’Oficina Jove de l’Alt Empordà n’ha preparat un amb una durada de 24 hores. Els participants tenen tot el dijous per participar-hi: s’ha de penjar una imatge d’aquest particular Sant Jordi a l’Instagram. Per entrar a la competició només s’ha d’etiquetar l’usuari @empordajove i utilitzar l’etiqueta #FEMSantJordiACasa. Les tres millors imatges s’emportaran un val, de 50 €, 30 € i 20 €, per poder bescanviar a la llibreria Bookman de Figueres.

També tindran premi tant el guanyador absolut del concurs com els vencedors de les categories de 2 a 6 anys i de 7 a 11 anys, en la competició de dibuixos per aquest Sant Jordi, organitzada per La Cate de Figueres. El concurs està dividit en dues categories: de 2 a 6 anys i de 7 a 11 anys. Cada guanyador rebrà una entrada doble per a cada espectacle familiar de la propera temporada.

POESIA. Són diverses les entitats que penjaran vídeos a través dels seus canals d’Instagram amb gent recitant poemes. Un d’ells és el canal d’Òmnium de l’Alt Empordà, que a través de la iniciativa Estenem Poesia demana que la gent es gravi recitant un poema català, i que ho pengi a les històries dels seus Instagrams amb l’etiqueta #EstenemPoesiaAE i etiquetant el perfil @omniumaltemp.

Un altre dels canals on es podran escoltar poemes és el de La Forja de Figueres, on s’estan donant espais per recitar en directe, en la retransmissió que es farà  per les seves xarxes socials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li