Objectiu: salvar l’escorxador

0
1184

La campanya de micromecenatge per la instal·lació de l’Armentera acaba divendres


Les donacions a través la plataforma de finançament col·lectiu de Goteo perquè l’obrador de l’Armentera resisteixi s’apropen als 5.500 euros, una quantitat que supera el mínim, fixat en 3.650 euros, però que encara queda lluny de l’objectiu final, situat en 17.500 euros.

Per ara, obtenir aquest import mínim permetrà a ramaders, carnissers, pagesos i productors de la zona constituir-se com a cooperativa. Un primer pas per aconseguir mantenir obert i funcional l’obrador de l’Armentera.

Precisament per aquests futurs membres de la cooperativa és realment important que es pugui mantenir obert, ja que com indica Josep Maria Vallès, coordinador de la cooperativa Tarpuna, que impulsa el projecte Dunia, «els ramaders petits i els carnissers de poble maten quatre o cinc porcs o vedells a la setmana, i per ells és molt costós transportar-los a una zona de processament llunyana». Però no només hi ha un motiu econòmic al darrere d’aquesta incitava. Amb el procés de producció derivat del processament industrial actual, hi ha aspectes de la qualitat de la carn que no es poden garantir.

Des de la cooperativa Tarpuna van gestionar aquesta campanya de micromecenatge quan van contactar amb productors locals i van veure que subministraven de forma habitual producte a la ciutat de Barcelona. A partir d’allà van iniciar la proposta per aconseguir capital a través de Goteo i no d’alguna altra plataforma de crowdfunding, ja que ofereix un doble avantatge a cada persona que hi col·labora. «D’una banda aconsegueixen una recompensa que ja esta estipulada segons la seva aportació, i de l’altra, poden desgravar-se’n una part fiscalment», explica Vallès. I afegeix: «Es tracta d’una situació win-win-win: hi guanya el consumidor, amb productes de millor qualitat; el productor, que veu millorades les seves condicions de treball, i el medi ambient, ja que aquest tipus de producció comporta una reducció de la contaminació.».

Tothom qui hi vulgui col·laborar encara ho podrà fer fins al 4 de setembre, a través de la web de www.goteo.es fins al 5 de setembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li