Nuri Yglesias de Mascort, l’ànima de la Galeria El Claustre

0
1026

«Les publicacions, les sortides culturals, les presentacions amb diferents representants del mĂłn de la cultura i de la polĂ­tica esdevenen altres punts importants per a la dinamitzaciĂł del seu projecte i, a la vegada, d’inclusiĂł sociocultural»


Aquest juliol s’ha apagat de la manera mĂ©s plĂ cida la persona que encoratjĂ  el seu marit, Miquel Mascort, advocat de professiĂł, a endinsar-se en una aventura incerta que ben aviat es va consolidar a Girona capital, amb brancatges a l’Alt EmpordĂ , la de tots coneguda galeria d’art El Claustre.

És l’any 1983 quan la famĂ­lia Mascort-Yglesias decideix iniciar una nova via professional i obre a Girona una galeria a l’antic claustre de Sant Francesc, d’aquĂ­ li provĂ© el nom, amb unes caracterĂ­stiques especĂ­fiques i diferenciadores.

AixĂ­ Ă©s com, grĂ cies a les seves fĂłrmules i al seu tarannĂ , el client esdevĂ© soci i amic del matrimoni, la galeria el lloc de trobades artĂ­stiques i reunions socials, i els artistes el focus principal d’atenciĂł i de futura projecciĂł.

Les publicacions, les sortides culturals, les presentacions amb diferents representants del món de la cultura i de la política esdevenen altres punts importants per a la dinamització del seu projecte i, a la vegada, d’inclusió sociocultural.

L’any 1999 obren una sucursal de la Galeria El Claustre a Figueres, un pas agosarat ja que a la capital empordanesa no hi quedava cap galeria. AquĂ­ van mantenir la capacitat de convocatĂČria i el 2013 inauguraven nova seu al bell mig de la ciutat, a la Rambla.

Aquest dimarts 14 de juliol, a l’esglĂ©sia de Sta. Susanna del Mercadal, en sentir els seus nets hem pogut recordar altres aspectes mĂ©s Ă­ntims de la Nuri: l’amor per la famĂ­lia, la iaia amiga i alegre, l’àvia que estimava la dansa, la persona que tot i essent amfitriona pretenia passar desapercebuda… En definitiva, una persona que estimava, es feia estimar, emplenava i ara els deixa un buit difĂ­cil d’omplir.

I, la veritat Ă©s que el matrimoni format per la Nuri i en Miquel ha estat d’aquells que s’han fet estimar, d’aquells que amb la seva il·lusiĂł i generositat et contagiaven amb els seus projectes i n’esdevenies un fidel fan i col·laborador.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li