Medicaments a domicili per a pacients vulnerables

0
1270

Dos mil voluntaris del Col·legi de Farmacèutics i de la Creu Roja en fan el repartiment


La xarxa de voluntariat de la Creu Roja s’ha adherit a la iniciativa del Col·legi de Farmacèutics, per entregar medicaments a domicili a pacients vulnerables. Aquest servei està pensat principalment per a persones amb problemes de mobilitat, dependents, amb símptomes d’infecció de la malaltia Covid-19, persones en quarantena domiciliària, pacients crònics complexos amb malalties respiratòries, diabètics o amb malalties cardiovasculars. Totes aquestes persones poden tenir accés a la seva medicació sense haver de sortir de casa mentre duri l’estat d’alarma.

El procediment de lliurament de medicaments compta amb un protocol per garantir-ne la seguretat, i també compta amb la intervenció i la supervisió directa del professional farmacèutic comunitari. Quan aquest no es pugui desplaçar personalment a realitzar l’entrega, contactarà amb la Creu Roja perquè s’encarregui del lliurament.

Fins ara, el col·lectiu farmacèutic ja estava oferint aquest servei per mitjà d’estudiants de farmàcia voluntaris i acreditats. Amb la suma del voluntariat de les 18 assemblees locals de la Creu Roja i amb la xarxa de 357 farmàcies gironines, la província compta amb més de 2.000 persones voluntàries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li