Mapes per seguir la crisi de la Covid

0
1503

Figueres, Vilafant i Roses són les àrees bàsiques de salut amb més casos positius de coronavirus a l’Alt Empordà


Des de l’inici de la crisi de la Covid-19 les xifres han estat sempre al capdavant de totes les informacions. I és que són els indicadors més vàlids per mesurar en quin estat ens trobem de la pandèmia. A la comarca, la Fundació Salut Empordà emet un comunicat diari dels casos positius als llocs que gestiona. És a dir, a l’hospital de Figueres i al CAP de l’Escala. D’altra banda, hi ha els casos de les altres àrees bàsiques de salut de la comarca.

Tot plegat està generant un ball de xifres. Malgrat tot, des de fa uns dies, la Generalitat ha penjat al seu lloc web els mapes per seguir la crisi. Estan basats en els casos positius per coronavirus després de ser sotmesos al test PCR. Es poden consultar les categories per edat, per sexe i per residència. A l’Alt Empordà es donen les dades de les vuit àrees bàsiques de salut per residència, però s’alerta que no estan comptabilitzats els pacients als quals no se’ls ha identificat la seva residència.

EL PUNT MÉS CRÍTIC, A FIGUERES. A la comarca, l’àrea bàsica de salut de Figueres és la que registra més casos positius de Covid-19. En concret, 54, ahir en el moment de tancar aquesta edició. Les següents són Vilafant (22) i Roses amb la mateixa xifra, 22. A l’Escala els positius eren 16; a la Jonquera, 9; a Bàscara, 7; a Peralada, 6 i a Llançà,4. La suma total d’aquests positius a la comarca és de 140. A banda, segons l’última actualització de la Fundació Salut Empordà, el total de positius tractats han estat 177 des del principi de la crisi.

MAPA STOP COVID-19. Les altres dades que s’han obert a la ciutadania són les resultants de l’aplicació Stop Covid-19. Diverses persones subscrites envien diàriament reports de la seva simptomatologia relacionada amb el coronavirus. Hi ha tres categories: símptomes greus, símptomes lleus o sense símptomes. Això dona un mapa de tot el territori que pot tenir altres interpretacions. Aquests casos, però, només descriuen l’estat en què es troba la persona però no hi ha cap prova diagnòstica de tipus test PCR.

La consulta d’aquests mapes es pot seguir a http://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus.

Amb tot plegat, el més desitjable ara és que arribin els testos de diagnòstic per a bona part de la població. D’aquesta manera, es tindrien dades més reals d’aquesta pandèmia a casa nostra. A més, serien la millor eina per prevenir infeccions, evitar brots i fer que les corbes de la SARS-CoV-2 fossin baixes. És a dir, una situació massa llunyana dels gràfics actuals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li