L’hostaleria demana liquiditat per a les empreses i crèdits que no endeutin

0
892

La Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines alerta del risc de tancar d’alguns establiments


L’hostaleria gironina dona per «perdut» el 2020 i ja assumeix que «no hi haurà temporada». La crisi del coronavirus ha tocat de ple un sector que viu, en bona part, de la temporada d’estiu. I és que des de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines (FHCG) treballen amb la idea que la recuperació per aquest sector es produirà a partir del març del 2021. L’entitat, a més, alerta que molts negocis poden tancar, especialment els més petits, si no se’ls dona liquiditat.

En aquest sentit, la portaveu de la FHCG, Marina Figueras, reclama crèdits amb carències de dotze mesos per a aquestes empreses, i un protocol per quan es pugui tornar a l’activitat. «Ja no es tracta de quan es podrà obrir, sinó amb quines condicions», assenyala.

Per aquest motiu el sector vol claredat en les mesures de seguretat i higiene que hauran de prendre o si es limita o no l’aforament dels locals. Segons els hostalers gironins, la limitació del nombre de clients pot provocar que molts establiments deixin d’obrir, ja que no podran facturar el necessari per cobrir les despeses que genera el negoci.

CRÈDITS QUE NO ENDEUTIN. El sector gironí de l’hostaleria aposta perquè s’ofereixin línies de crèdit amb carència de dotze mesos per als establiments més afectats per la crisi. Figueras recorda que el problema principal d’aquests negocis és la falta de liquiditat, per tant, reclama que els diners que es donin a aquestes empreses no les comprometi encara més el en futur. Lamenta que les actuals línies de crèdit ofertes «no fan res més que endeutar els propietaris». Per això es demana que no s’hagin de tornar els diners fins al cap d’un any, ja que així s’afavoriria la reactivació econòmica. A banda, el sector també creu que s’haurien de suprimir alguns impostos i taxes municipals a aquells negocis que han patit més la crisi del coronavirus, i condonar la quota mensual d’autònoms que han de pagar molts propietaris de petits establiments. La Federació també recorda que molts hotels i restaurants viuen dels casaments. Molts enllaços s’estan ajornant per a l’any vinent i això és perdre ingressos previstos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li