L’esplanada del castell serà més regular i l’espai d’aparcament quedarà delimitat

0
952

Figueres inicia aquesta setmana cinc intervencions sorgides dels pressupostos participatius del 2017


Amb l’inici del setembre Figueres posa en marxa la brigada municipal per dur a terme cinc actuacions urbanístiques a la zona nord de la ciutat. Aquestes obres sorgeixen de propostes aprovades en els pressupostos participatius del 2017. En total sumen 279.116 euros. Una de les més destacades es fa a l’esplanada de l’entrada del castell de Sant Ferran.

L’ampli espai per accedir a la fortalesa disposa actualment d’una zona de pícnic, que s’ampliarà, es millorarà i també es protegirà amb pilones de fusta perquè els vehicles no envaeixin aquest espai, ni tampoc el de la banda dels glacis del castell. D’aquesta manera, la zona d’aparcament quedarà delimitada i més endreçada. L’esplanada es dividirà en dues franges d’aparcament als extrems, mentre que l’espai del mig quedarà lliure. A més de tot això, també s’instal·larà una font i es millorarà el ferm, que actualment té força irregularitats, com ara sots i pedres.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, explicava divendres passat en la presentació de les actuacions que «per més endavant, també hi haurà un projecte per dotar l’esplanada d’il·luminació». Lladó va informar que en les millores als accessos del castell estan «en contacte amb el consorci». Va recordar que la fortalesa figuerenca és propietat del Ministeri de Defensa i la direcció del Consorci ha expressat diverses vegades la necessitat que la ciutat inverteixi en els accessos a la fortalesa. En aquest sentit, Lladó insistia en «la bona predisposició» que existeix entre la direcció del Consorci i l’Ajuntament, però recordava que l’entorn «no tot és espai municipal».

Les altres actuacions previstes es faran a la placeta entre el carrer Banyuls i Massana; a l’entorn del monument a Lluís Companys; a la plaça Joan Tutau i a la ronda del Doctor Aroles – cruïlla avinguda Olímpia [vegeu les peces].

Per l’alcaldessa de Figueres, l’objectiu de les actuacions que s’inicien aquesta setmana passen per «millorar l’accessibilitat, l’arbrat, la jardineria i la il·luminació i renovar el mobiliari urbà i la senyalització». Les obres tenen un termini de durada de 5 mesos.

El vicealcalde Pere Casellas va remarcar «el reforçament de la brigada municipal com a clau per posar la ciutat al dia i fer actuacions com aquestes». Darrerament, entre jubilacions i altres qüestions hi havia hagut vuit baixes a la brigada, que ja s’han solucionat. Casellas també va posar en valor el fet que Sònia Trilla sigui la nova regidoria de la Via Pública tot dient que «es nota que hi ha una dona al capdavant» i segons ell, «més sensibilitat», també.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li