L’Escala vol protegir la posidònia

0
1269

Es col·locaran disset boies per evitar que les embarcacions fondegin sobre les praderies d’aquesta planta marina


L’Escala ha posat fil a l’agulla en la cura del seu fons marí. El consistori ha anunciat que ja s’han iniciat els treballs per instal·lar un camp de boies que regularà el fondeig entre la zona del Cargol i la Mar d’en Manassa i protegirà la praderia de posidònia que hi ha en aquesta zona. Cal detallar que la posidònia és una planta marina que viu només al Mediterrani i que és molt important per a l’oxigenació de l’aigua, per als ecosistemes marins i per a la salut de les platges. És per això que en aquesta zona s’hi col·locarà un total de disset boies de color blau perquè tinguin un menor impacte visual. A cada boia hi haurà una senyalització que advertirà la prohibició d’utilitzar l’àncora en aquesta zona, i només poden fer ús d’aquest camp de boies embarcacions de fins a vuit metres d’eslora.

El projecte ha estat impulsat des de l’àrea de Medi Ambient i compta amb una subvenció de la Diputació de Girona. El regidor de Medi Ambient, Josep Bofill, espera que «la gent segueixi les indicacions i que tots plegats ens conscienciem de la importància de conservar els nostres espais i d’aportar-hi la nostra ajuda.» La proposta ambiental ha estat ben rebuda per l’oposició, ja que, tal com apunten, «és una proposta que vam fer el 2016 i fa molts anys que estem reclamant», detalla Etna Estrems.

Actualment les boies no són visibles, ja que, tal com apunten fonts del consistori, s’estan fent els treballs d’ancoratge ecològic. En principi, la col·locació de les boies es farà dimecres d’aquesta setmana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li