L’Escala es prepara per celebrar la seva festa major més atípica amb un pregó virtual

0
511

El municipi costaner ha programat una trentena d’activitats, que es faran del 2 al 6 de setembre


L’Ajuntament de l’Escala i la Comissió de Festes han preparat una programació adaptada a la situació de la pandèmia de la Covid-19 i han concentrat la major part de les activitats en espais que faciliten el control de l’aforament. El tret de sortida de la celebració serà l’exposició sobre l’estany de Poma i el pregó, que serà a virtual i es podrà veure a través de Canal 10 Empordà i es dedicarà a tots els professionals i voluntaris que han estat a primera línia. Pel que fa a les activitats, el centre neuràlgic de la festa serà la plaça Catalunya. Allà es faran la majoria de les activitats, amb un aforament màxim de 250 persones. Des d’espectacles infantils (humor, pallassos, circ…) fins a teatre (amb la comèdia Orgasmes, amb Sam Sánchez i Roger Pera), passant pel concert jove (amb el grup de versions Sixtus), l’espectacle Somnis de Sorra (que combina sorra, música i projecció) i una cantada d’havaneres amb Neus Mar. També el concert de final de festa, amb Banda Neon, serà a la plaça Catalunya, després d’uns focs d’artifici virtuals, que també es retransmetran a través del Canal 10 Empordà; seran els focs de l’any passat.

ELS CONCERTS. Es faran a la sala polivalent i enguany hi cabran 170 cadires. Està previst que l’Orquestra Selvatana faci dos passis mateix dia. L’endemà, l’orquestra Escalenca farà un concert de presentació del CD de l’obra musical de joves Vicens ‘Xaxu’. I al mateix espai hi haurà un espectacle de màgia, a càrrec del Mag Txema, així com el concert de migdia «Cobla i Veu», amb Susanna del Saz i la cobla Ciutat de Girona. Cal destacar que els concerts de l’Orquestra Selvatana i el concert amb l’Orquestra Escalenca tindran un cost de 4 euros. La venda d’entrades serà a l’Oficina de Turisme anticipadament, no hi haurà taquilla.

La programació també inclou visites guiades a alguns dels recursos destacats del municipi, així com tasts de caiac o pàdel surf per a grups reduïts. I des del consistori informen que també s’ha pogut mantenir una de les activitats que els darrers anys més han agradat als joves, la tirolina salada, que permet sobrevolar l’espai de mar entre la casa del Gavià i la Riba.

RESERVA DE PLACES. A la pàgina web de l’Ajuntament de l’Escala es poden consultar tots els horaris i les activitats. Remarquen, però, que com ja s’ha fet als actes d’aquest estiu, cal reservar plaça prèviament a l’oficina de Turisme de la plaça de les Escoles per a qualsevol acte, i l’accés als recintes s’efectuarà gradualment 30 minuts abans de l’inici de l’activitat. Els controladors d’accessos no facilitaran l’entrada sense reserva prèvia. Destaquen també que aquest any s’han programat sessions d’escape room. El concert de La Principal de l’Escala es farà a la plaça Víctor Català, i serà l’única activitat que es faci en aquest espai.

  • Pots consultar la programació de la festa major, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li