Les peixateries de l’Alt Empordà, en una situació límit, comencen a abaixar persianes

0
792

Tot i això, les llotges de l’Alt Empordà, que són de les poques que es mantenen obertes, han esdevingut els principals proveïdors de bona part de la demarcació


HORA NOVA ho va avançar la setmana passada, i aquesta setmana s’ha confirmat. La crisi del coronavirus ha portat les peixateries alt-empordaneses al límit. Perquè malgrat que la pesca estigui considerada un servei essencial, molts patrons han decidir mantenir les embarcacions amarrades als ports, sigui perquè no els compensa sortir a pescar (amb el tancament d’hotels i restaurants han perdut els clients potencials), sigui perquè si ho fan no poden garantir les mesures de seguretat als seus treballadors. Davant d’aquesta situació, diverses peixateries de la comarca –que es proveïen majoritàriament de productes de proximitat– s’han vist obligades a tancar perquè els costava molt trobar peix i marisc i, el que trobaven, tenia uns preus desorbitats. El llucet petit, per exemple, ha passat dels 16 als 27 euros el quilo (de mitjana), o la lluça, dels 8 als 15. Uns preus que molts peixaters asseguren que no havien vist ni tan sols per Nadal. I tot i això, les llotges de l’Alt Empordà, que són de les poques que es mantenen obertes, han esdevingut els principals proveïdors de bona part de la demarcació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li