L’atur puja en 81 persones tot i que els ERTOs encara no s’han comptabilitzat

0
1657

Els expedients de regulació d’ocupació del passat mes de març encara no han estat aprovats


La comarca de l’Alt Empordà va cloure el mes de març amb 7.777 persones inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una dada que representa un augment de la desocupació de l’1,05% en comparació amb el mes de febrer, quan hi havia 7.696 persones sense feina, és a dir, 81 aturats menys. Es dona la circumstància, a més, que en aquestes dades del març, un mes en què tradicionalment l’atur baixa per la contractació pel període de Setmana Santa, no s’han comptabilitzat els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOs) que es van començar a tramitar des de mitjans de mes. En total, a la demarcació gironina hi ha uns 55.000 treballadors afectats.

Segons les dades del Ministeri d’Ocupació, d’altra banda, des del punt de vista interanual la desocupació durant el mes de març va decaure un 1,31%, tenint en compte que fa un any hi havia 103 persones més sense feina (un total de 7.880, concretament).

Pel que fa als municipis alt-empordanesos, on més s’ha notat l’increment de l’atur és a Figueres, que va abaixar la persiana del mes passat amb 68 persones més inscrites al SOC, mentre que a Roses la xifra va ser de 17.

DADES PROVINCIALS. Pel que fa a la demarcació gironina en general, el territori va tancar el març amb un augment de l’atur del 3,5%, amb un total de 39.279 persones desocupades, 1.377 més que el mes anterior.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li