L’atletisme agafa forma

0
1058

Els atletes del Club Atletisme Ventalló i Club Atletisme Figueres ja es preparen per als campionats catalans i estatals posposats degut a la Covid


Després de dies, setmanes i fins i tot mesos sense poder-se exercitar a les instal·lacions habituals, els joves atletes de la comarca ja han tornat a practicar activitat física amb un context més similar al d’abans, tot i que el paradigma actual difereix encara molt del que existia abans de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19.

Un exemple són els joves valors del Club Atletisme Ventalló, que malgrat iniciar els primers entrenaments després del confinament a finals de maig, unes sessions de caràcter individual, és ara, a partir del juliol, quan han començat a «fer activitat amb certa normalitat», tal com assenyala Elena Poquet, coordinadora i cofundadora de l’entitat empordanesa. «No entrenem amb el mateix nivell de sempre, ho fem amb una mica més de calma, però la idea és fer-ho tot l’estiu per poder participar en els campionats que les federacions catalana i espanyola van ajornar a causa del coronavirus», afegeix.

Precisament, el fet que els ens federatius hagin concentrat les competicions pendents en poc interval de temps suposarà, segons Poquet, que «s’hagi de vigilar molt els temps de recuperació i de descans per arribar en unes condicions més o menys òptimes a l’inici de la temporada 2020-2021».

«Per mi, com a entrenadora, és important que vulguin participar, perquè demostren les ganes que tenen de tornar a la normalitat. Tants mesos sense activitat, ni competicions, ni el contacte social començava a ser complicat de gestionar, però la resposta ha estat millor del que em pensava», conclou Poquet.

Una perspectiva molt similar és la que mostra Lis Majó, coordinadora del Club Atletisme Figueres, entitat que dimecres passat va iniciar el seu campus d’estiu amb una vintena de joves i amb les mesures de seguretat pròpies d’aquests dies. «Ja fa més d’un mes, durant la fase 2 de la desescalada, vam començar els entrenaments amb els grups de cadets i amb els més grans, però amb els petits de l’escola d’atletisme encara no, fins al setembre».

«El nostre esport es practica a l’aire lliure i és individual, això ho facilita més, però tot i així, pel que fa a les competicions, encara no sabem com es desenvoluparan i si canviaran gaires coses», apunta Majó, que avança que el campionat estatal absolut es farà alhora en diferents seus per tal de poder repartir els esportistes.

LES COMPETICIONS. De cara a les competicions concentrades abans de l’inici de la nova temporada, els dos clubs empordanesos tenen present participar en diferents cites. Així, el CA Ventalló farà acte de presència competicions catalanes –sots-14, sots-18, sots-20 i sots-23– i estatals –pista coberta (ajornat per la Covid), a l’absolut de clubs (amb atletes pertanyents als clubs Playas de Castellón i Lleida) i sots-18, sots-20 i sots-23–. El CAF, d’altra banda, formarà part en «gairebé totes les categories», segons detalla Majó.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li