L’Acústica es reinventa

0
848

‘Les Nits d’Acústica’ tindran lloc del 27 al 29 d’agost i portaran a Figueres noms com Izal, Cala Vento, Doctor Prats, Joan Miquel Oliver o Maika Makovski


El context excepcional provocat per la pandèmia de la Covid-19 ha conduït el Festival Acústica de Figueres a reinventar l’edició d’aquest 2020, que se celebrarà del 27 al 29 d’agost amb el nom de ‘Les Nits de l’Acústica’, un nou format adaptat a les mesures de seguretat pròpies d’aquests dies.

En concret, cada dia es faran cinc concerts simultanis -entre les 19 h i les 2 h- al Parc de les Aigües -l’escenari principal, amb capacitat per a 600 persones-, al Claustre de l’Institut Ramon Muntaner -la ubicació més íntima, amb capacitat per a unes 300 persones- i al Teatre el Jardí -que acollirà l’Acustiqueta-, tres nous espais pensats per aquesta edició singular. Tant el Parc de les Aigües com el Claustre del Ramon Muntaner comptaran amb l’anomenat Espai Village, un espai annex on els assistents podran prendre alguna cosa abans i després de les actuacions.

«La determinació de les administracions que col·laboren en el projecte, la necessitat de generar i mantenir els llocs de treball en aquest sector tan tocat de la música en directe, l’aposta perquè Figueres torni a ser l’epicentre musical de Catalunya durant el darrer cap de setmana d’agost… Aquests motius i més han fet que es pugui presentar “Les Nits d’Acústica”, un revulsiu cultural i econòmic per la ciutat de Figueres i el sector de la música en directe», apunten des de l’organització, Promo Arts Music.

NOMS DESTACATS. El tret de sortida del festival d’enguany el marcarà el dijous 27 d’agost l’efervescent grup Stay Homas (20:45h, al Parc de les Aigües). Aquest dia, també actuaran Andrea Motis (21h, Claustre Ramon Muntaner); Cala Vento (00:00h, Claustre Ramon Muntaner) i Doctor Prats (00:30h, Parc de les Aigües).

Divendres dia 28, d’altra banda, els més menuts -i també els grans- podran gaudir amb la música de Dàmaris Gelabert (19h, Teatre Jardí), que compartirà protagonisme amb grups com Sopa de Cabra (20:45h, Parc de les Aigües); Suu (21h, Claustre Ramon Muntaner); Maika Makovski (00:00h, Claustre Ramon Muntaner) i Gertrudis (00:30h, Parc de les Aigües).

Finalment, dissabte serà el torn d’El Pot Petit (19h, Teatre Jardí); Maria Jaume+Ferran Palau (20:30h, Claustre Ramon Muntaner); Izal (20:45h, Parc de les Aigües); Joan Miquel Oliver (00:00h, Claustre Ramon Muntaner) i Miki Núñez (00:30h, Parc de les Aigües).

INICIATIVA SOLIDÀRIA. D’altra banda, aquesta edició, caracteritzada per l’estricte control de les mesures sanitàries (preassignació de seients, distància de seguretat, mascareta, aforaments limitats…), també tindrà un fort component solidari. Així doncs, els beneficis del got solidari d’enguany es destinaran a la Fundació Salut Empordà per tal d’ajudar a la lluita contra la Covid-19.

Paral·lelament, i per tal de dinamitzar el sector de la restauració i de l’hostaleria de la ciutat, s’han engegat dues campanyes: una orientada a la restauració en col·laboració amb Comerç Figueres i una altra destinada a l’allotjament amb l’Associació Hotels de FIgueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li