«La nostra salut també està en joc», diu un temporer

0
1169

«Ens prenem la temperatura cada matí i cada tarda i ens apliquem hidrogel quan és necessari; la nostra salut també està en joc», explica un dels treballadors de l’empresa Serrater SL, a l’Armentera, una de les explotacions més grans de pomeres que formen part de la IGP


A l’Armentera, Serrater SL té una de les explotacions més grans de pomeres que formen part de la IGP. Ocupa unes 115 hectàrees i aquest any hi treballaran 110 persones. L’empresa ha creat grups d’uns 15 empleats (basant-se en la relació que tenen entre ells), i cada grup disposa de taquilles i neveres diferenciades que, per primer cop, s’han col·locat en un porxo exterior. «Tot el que eren elements interiors els hem traslladat sota cobert; d’aquest manera, cada grup té una zona concreta per evitar interaccions i minimitzar riscos», diu el cap de producció, Raül Sánchez.

Les mesures de prevenció també s’estenen als allotjaments on viuen els temporers i treballadors fixes discontinus. Serrater té cinc habitatges repartits entre l’Armentera i Jafre (Baix Empordà) . En total hi poden viure uns 60 treballadors, però enguany n’hi haurà menys. Cada habitatge té un responsable que vetlla perquè es compleixin les mesures de seguretat. «Ens prenem la temperatura cada matí i cada tarda i ens apliquem hidrogel quan és necessari; la nostra salut també està en joc», explica un dels treballadors que ve de Romania, Viorel Catescu. Ja fa anys que ve a l’Empordà per participar a la campanya de la poma. Abans també anava a altres llocs a fer recollida, com ara Andalusia, però aquest 2020 es quedarà aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li