La marea rosa es queda a casa

0
1305

La Cursa de la Dona de Figueres s’adapta al context i planteja una edició, la cinquena, en format en línia, mentre que la prova de Roses decideix aquesta setmana el format, que apunta també a la via telemàtica


Les conseqüències de la Covid-19 també obligaran enguany a adaptar les proves que llueixen un marcat rerefons solidari. És el cas, entre d’altres, de la popular Cursa de la Dona, una activitat benèfica que recapta fons per a la lluita contra el càncer de mama i que es realitza arreu del territori des de fa anys.

Un dels indrets on la marea rosa és més multitudinària és a Figueres, on el Grup Iris organitzarà el pròxim 8 de novembre una cinquena edició de l’activitat ben diferent de la que estem habituats. L’any passat, sense anar més lluny, l’esdeveniment va superar les 5.400 participants, una xifra rècord a la comarca en una prova d’aquestes característiques i que de ben segur no es repetirà aquest 2020, tenint en compte que l’organització ha decidit celebrar una activitat en línia. En aquest sentit, Grup Iris està treballant en aquests moments per confeccionar una samarreta solidària que serveixi per commemorar la cinquena edició amb un missatge molt concís: agrair l’esforç i el suport de tothom que ha aportat el seu gra de sorra durant aquests anys per fer realitat aquesta iniciativa altruista. «Estem plantejant una edició en línia, en què farem activitats per Instagram Live o YouTube per poder arribar a tothom, així com altres actes. Fem això perquè és evident que no podem parar, no la farem en el format habitual però esperem que la gent respongui molt bé, perquè la Cursa és el nostre motor», assenyala la presidenta de l’entitat, Lídia Albert. «L’objectiu és continuar treballant per les persones que ho necessiten, i per això cal el suport de la gent, en aquest cas, amb l’adquisició d’aquestes samarretes», afegeix.

Segons explica l’entitat a través d’un comunicat, a partir de les deu del matí del 8 de novembre hi haurà el tret de sortida d’aquesta jornada solidària en línia, moment en el qual les participants podran participar en diverses iniciatives –les sessions de ball, com ara el zumba, tindran protagonisme– o en sortejos.

ROSES, A L’ESPERA. Qui també preveu una edició excepcional és el Club Atletisme de Roses, impulsor de la Cursa de la Dona d’aquest nucli costaner, la prova d’aquesta índole més antiga de la demarcació. En aquest sentit, aquesta setmana es farà una reunió que servirà per establir les directrius de l’edició del 2020, que hi ha la voluntat de celebrar. No obstant això, i com en el cas de Figueres, serà una activitat adaptada a les restriccions vigents causades per la pandèmia, la qual cosa implica que també es realitzarà en línia. «Cal veure com», diuen des de la Fundació Roses Contra el Càncer, l’entitat que rep els beneficis de la prova.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li