La GuĂ rdia Urbana incorpora els serveis de gossos policia

0
2132

De moment, han llogat animals de Lladruc per fer 21 sortides de 3 hores i, si donen bon resultat, es farĂ  un contracte de 4 anys


 

La Guàrdia Urbana de Figueres va fer divendres el primer operatiu que va comptar amb la participació de dos gossos especialitzats en la detecció de drogues. L’Ajuntament ha contractat els serveis de Lladruc, una empresa d’ensinistrament caní, per provar l’efectivitat de tenir un gos policia. En l’últim ple, el regidor de Seguretat Ciutadana, Quim Felip, ja va explicar el projecte a instàncies d’una pregunta que li va formular el portaveu del PSC, Pere Casellas.

La fórmula per crear aquesta unitat canina serà la mateixa que ja fan servir ajuntaments com el de Lloret de Mar (la Selva): de moment, el consistori llogarà gossos de Lladruc (un servei d’educació canina que, a part d’impartir cursos de diverses modalitats, també cria pastors alemanys i pastors belgues per especialitzar-los en la detecció de narcòtics i explosius) per fer 21 sortides de 3 hores de durada cada una. Els animals treballaran amb un o dos agents i, si aquestes intervencions donen bons resultats, després es prepararia un concurs públic per licitar una fórmula similar per un període de 4 anys.

En el primer operatiu, el de divendres, hi van participar dos gossos, en Nemo i en Popeye. Van treballar a la Marca de l’Ham, a la plaça de l’Estació i als jardins Enric Morera. I el dispositiu es va saldar amb 24 identificacions, vuit denúncies per tinença de substàncies estupefaents, tres denúncies per consum d’alcohol a la via pública i una detenció per ordre de cerca i captura.

CRÍTIQUES DE L’OPOSICIÓ. Durant el ple, Casellas va retreure a Felip que aquesta era una proposta del PSC i d’ERC, i es va mostrar convençut que seria molt millor que el cos tingués un gos policia propi. «Aquesta no és la manera, aquí no hi ha cap planificació», va dir Casellas, per afegir: «Jo aquí hi veig una urgència, en un model que és caòtic». Felip, però, li va respondre que és una fórmula molt estudiada: «Quan vostè va sortir als diaris, jo ja feia mesos i mesos que ho planejava», li va etzibar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li