La Diputació subvencionarà amb més d’1 milió d’euros 23 projectes de la comarca

0
1540

La cinquena i última aportació del PUOSC 2013-2017 permetrà executar actuacions valorades en 1,5 milions


El ple de la Diputació de Girona va aprovar dimarts destinar 3.552.665,68 euros a una setantena de municipis gironins perquè puguin executar 78 actuacions per mitjà del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC). I el 29% d’aquests diners s’invertiran a l’Alt Empordà. Més concretament, la comarca rebrà 1.024.957,71 euros que li permetran executar 23 projectes (en 20 municipis) valorats en un total de 1.550.599,74 euros. La mesura es va aprovar amb el suport de CiU, ERC, PSC i IdS, i l’abstenció de la CUP.

Les subvencions, d’un màxim de 75.000 euros per actuació, corresponen a la cinquena i última aportació que l’Administració supramunicipal fa als ajuntaments per mitjà del Programa Específic de la Diputació per al PUOSC 2013-2017. Els consistoris locals utilitzaran els ajuts per finançar la construcció, reparació o millora d’edificis i equipaments, cementiris i camins municipals. Entre els projectes més destacats, per exemple, hi ha la construcció d’un dispensari mèdic a Cabanes, el canvi d’ubicació de l’entrada del cementiri de Llers, la construcció d’una nau al cementiri de Garriguella o la construcció d’una minideixalleria a Ventalló.

AJUTS PER A HABITATGES SOCIALS. El ple de la Diputació també va aprovar la setmana passada les bases que regularan una nova línia d’ajuts per rehabilitar i mantenir habitatges (ja siguin municipals o cedits) que es destinen a usos socials. De moment encara no s’ha aprovat la partida global que s’hi destinarà, a l’espera de veure l’èxit que té la convocatòria. Però el vicepresident de l’ens, Fermí Santamaria, va avançar durant la sessió que creuen que la partida prevista en el pressupost del 2017, que és de 215.000 euros, es pot quedar “curta”. Per això no descarten incrementar-la en cas que sigui necessari.

Els ajuntaments podran demanar subvencions d’entre 2.500 i 10.000 euros per adequar la xarxa de subministraments als immobles, fer-hi reformes o moblar-los.

250.000 € PER A LES BIBLIOTEQUES. Paral·lelament, la mateixa sessió va donar el vistiplau (per unanimitat) a la convocatòria de les subvencions que es destinaran a les biblioteques públiques. Enguany s’hi destinaran 250.000 euros. Aquesta línia d’ajuts, que la Diputació tramita des del Servei de Biblioteques, s’oferirà als ajuntaments gironins perquè presentin les seves propostes de construcció, ampliació, reforma o rehabilitació dels seus equipaments.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li