La Covid redueix el nombre manters però no la tensió per aquest fenomen il·legal

0
1113

L’oposició del PSC i Cs es posa les mans al cap perquè els venedors il·legals incompleixen les mesures sanitàries


Roses encara la recta final d’aquest estiu atípic amb nous episodis per la problemàtica ja coneguda del top manta. Enguany, el context i les mesures establertes no han aturat la presència de venedors ambulants il·legals al passeig de Santa Margarida, però sí que s’ha reduït el nombre respecte d’altres anys.

El regidor de Seguretat de Roses, Joan Plana, explicava en el ple municipal de la setmana passada que «hem passat de 500 manters a 150». Tot i això, en els espais que han quedat lliures s’hi estan posant les anomenades «treneres», una activitat que també preocupa l’Ajuntament per la proximitat física amb el client a qui es pentina. Aquests detalls van sorgir per les pressions que els portaveus del PSC, Olga Simarro, i de Cs, José Manuel Álvarez, van exercir sobre l’equip de govern. Els van expressar durament la seva preocupació per l’incompliment per part dels manters de les mesures anti-Covid. L’alcaldessa, Montse Mindan, va afirmar que «els manters ja saben les mesures que hi ha» i justificava que «la competència és dels Mossos». Per la seva banda, Joan Plana afegia que el col·lectiu està fent una activitat il·legal que incompleix un munt de normes. Amb tot, va afegir: «Nosaltres aboquem tots els nostres recursos a aturar aquest fenomen».

En un post a les xarxes socials, Plana també especificava quina és la lluita que tots els governs municipals de diferents colors han estat fent contra el top manta durant els darrers 10 anys. Plana va repassar les darreres estratègies, com ara el decomís, l’any passat, de 19.000 articles falsificats enfront dels 4.000 del 2018. El regidor de Seguretat també feia una crida perquè els Mossos «no es desentenguin» d’aquest problema. A la vegada, criticava a qui «s’entrega en cos i ànima a atiar la crispació […] canalitzant totes les recriminacions cap a l’Ajuntament, que és l’única administració que està cent per cent compromesa amb aquest tema».

COMERCIANTS. L’Associació de Comerciants de Santa Margarida fa protestes diàries contra la presència dels manters. Recullen firmes al passeig per pressionar les administracions, i en especial l’Ajuntament. En temps difícils, el top manta els afegeix encara més pèrdues en els seus negocis legals. A tot això s’hi sumen enfrontaments amb els manters. La setmana passada un grup va voler agredir l’amo d’un bar en confondre’l amb el president de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida, Ricardo Moraes. L’amenaçat va resultar ser el seu germà bessó. Per sort, la policia estava avisada i es van evitar enfrontaments.

‘SEMPRE ROSES, COMERÇ TOT L’ANY’. Amb l’objectiu de promoure l’activació del comerç rosinc al llarg de tot l’any, l’Ajuntament impulsa una campanya, que compta amb el suport dels empresaris del sector. La iniciativa, sota el lema «Sempre Roses, comerç tot l’any», inclourà diferents accions per incentivar que el públic local es quedi a comprar a Roses. Es preveu promoure una digitalització dels negocis i les compres en línia; la creació d’un marketplace rosinc i campanyes comercials. Entre els eixos centrals d’aquesta campanya es buscarà també una acurada difusió dels productes i els serveis que ofereix la població. Es busca transmetre a la ciutadania la importància del comerç per la vida del municipi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li