La Covid-19 a l’Alt Empordà arriba al seu punt àlgid durant la Setmana Santa

0
8049

La Fundació Salut Empordà ha registrat ja 235 positius de coronavirus i 14 defuncions, dues de les quals dilluns


Amb l’estat d’alarma decretat fins al 26 d’abril i amb el retorn a la feina dels treballadors no essencials, la comarca registrava dilluns, 13 d’abril, la xifra dels 235 positius de coronavirus. Durant els festius de la Setmana Santa s’ha arribat al pic de contagis reconeguts i també al pic de pacients atesos a l’hospital de Figueres. Divendres eren 146 els malalts en tractament, gairebé un 35% més que una setmana enrere. Pel que fa al darrer balanç, ja són 14 les víctimes mortals reconegudes per l’hospital de Figueres. Dues defuncions van tenir lloc dilluns [vegeu el gràfic].

En el capítol dels pacients que ja han rebut l’alta, aquests són 77. Dels 235 positius registrats de Covid-19, 49 són professionals de la salut. En altres dades de la pandèmia a Catalunya, que es poden consultar al web aquas.gencat.cat, hi ha la possibilitat de veure els casos en un mapa interactiu per municipis [imatge]. En aquestes dades obertes del departament de Salut, el registre de casos de SARS-CoV-2 a l’Alt Empordà són 221, i 692 testos de diagnòstic PCR han donat negatiu.

NO ESSENCIALS I EDUCACIÓ. Coincidint amb el retorn a l’activitat laboral de serveis no essencials, Figueres va començar a repartir a partir del dimarts, 14 d’abril, 20.000 mascaretes a les estacions de tren i de bus i també als busos urbans per a les persones que van a treballar. La distribució va a càrrec de la Creu Roja i Protecció Civil, amb suport de la Guàrdia Urbana. En un altre àmbit, el de l’educació, comença aquesta setmana la tercera avaluació amb més dubtes que mai pel confinament. Indústria, construcció i educació s’activen novament tot i l’estat d’alarma.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li