Ja són tres les víctimes mortals per la Covid-19 i pugen a 78 els casos coneguts

0
1285

En 24 hores es dupliquen el nombre de malalts tractats per coronavirus a la Fundació Salut Empordà


Tal com es preveia, la contenció de casos per coronavirus a l’Alt Empordà ha deixat de ser la tònica dominant, malauradament. En només 24 hores la comarca no només ha sumat una nova víctima mortal per la Covid-19, sinó que els casos totals coneguts per la Fundació Salut Empordà han passat de la xifra de 45 a 78. Actualment l’hospital comarcal està atenent 67 casos, segons el darrer balanç. Diumenge la xifra era de 36 pacients en tractament i ahir dilluns es va disparar fins als 67 malalts [vegeu el gràfic].

La primera víctima mortal per la també anomenada SARS-CoV -2 es va produir el dia 26, dijous passat. La segona es va registrar tres dies més tard, aquest dissabte, i ahir es coneixia el tercer èxitus. Dels 78 casos de Covid-19 confirmats, 44 són pacients i 23 són professionals, per tant, gairebé la meitat dels infectats són treballadors de la sanitat. També és cert que aquests professionals se sotmeten preferentment al PCR, el test diagnòstic per coronavirus. I és que és el col·lectiu més sensible al contagi per estar en contacte amb infectats. En cas que els testos s’apliquessin de manera més extensa, els resultats podrien variar significativament. Una altra dada rellevant és la de les altes donades. En aquest cas, s’han curat de Covid, vuit persones a infectades.

Amb les darreres xifres a la mà és evident que l’Alt Empordà afronta la pitjor setmana de la pandèmia. Per tant, les consignes a la població perquè mantingui el confinament de la manera més estricta possible són més vàlides que mai. La realitat a escala de les comarques gironines va sumar, ahir, 17 víctimes en un sol dia. A la regió sanitària de Girona s’eleva a 83 el nombre de morts i a 808 el total de casos coneguts. L’altra cara de la moneda i la bona notícia són les 171 altes hospitalàries a la regió.

ELS MITJANS. L’hospital comarcal, com la majoria de centres d’aquestes característiques, no disposa d’UCI (unitat de cures intensives). És per això que, fins ara, la majoria de crítics per coronavirus eren atesos a l’hospital Josep Trueta de Girona o al Santa Caterina de Salt. Dijous, Figueres no va poder derivar un pacient crític a Girona per la saturació. L’hospital de Figueres s’ha estat preparant per escenaris complicats. El centre ha habilitat quatre llits d’UCI, que disposen de respiradors. Aquestes places se sumen a les quatre que ja hi ha habitualment de la UMO (unitat de monitorització). Uns llits destinats a pacients que necessiten estar en observació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li