Impulsen un pla per recuperar l’Alt Empordà

0
786

L’esborrany ideat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà preveu accions coordinades per al desenvolupament econòmic, en especial dels sectors més afectats


El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va celebrar dimarts el primer ple telemàtic. I s’hi va presentar un document de treball titulat «Recuperem l’Alt Empordà!», que proposa un seguit de línies estratègiques per, tal com va explicar la presidenta, Sònia Martínez, «fer front a les greus conseqüències econòmiques i socials que la crisi sanitària de la Covid-19 està suposant per a tota la comarca». La mateixa Martínez va explicar que «és un document obert que busca la participació de tots els consellers i conselleres per complementar-lo i poder-lo aplicar». I el vicepresident, Josep M. Bernils, va explicar que el pla vol assegurar el manteniment de totes les mesures d’emergència promogudes des de l’inici de la crisi i, alhora, proposa impulsar un conjunt de propostes d’actuacions a mitjà i llarg termini.

L’esborrany preveu accions coordinades per al desenvolupament econòmic, en especial dels sectors més afectats. Unes accions que hauran d’anar acompanyades de les corresponents ajudes econòmiques i mesures fiscals i financeres que han d’executar altres administracions. En l’àmbit turístic, per exemple, ja s’està dissenyant una campanya per potenciar la comarca com a destinació de proximitat, fent valdre l’entorn ambiental i els nuclis no massificats. En l’àmbit cultural preveu convocar subvencions i donar suport a la producció editorial local. I les polítiques de joventut aniran adreçades a generar activitats compatibles amb les mesures de prevenció sanitària per millorar l’estat anímic i social d’aquest segment de la població.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li