Ha començat la distribució de 3.062 targetes moneder

0
1124

El sistema engegat pel Consell Comarcal va adreçat als tutors d’alumnes que tenen beca menjador


El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha engegat un operatiu de coordinació amb tots els ajuntaments per tal de fer arribar targetes moneder a tots els alumnes que siguin beneficiaris d’una beca menjador. S’han distribuït un total de 3.062 targetes, que ara els consistoris faran arribar als tutors dels infants.

Les famílies beneficiàries han rebut un missatge de text al telèfon informant d’aquesta situació i ahir els ajuntaments ja s’hi posaven en contacte per fer-los arribar la targeta. Aquesta mesura és fruit del treball dels Departaments d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies per donar compliment al que s’estableix a l’article 8 del Reial decret-llei 7/2020, de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic de la Covid-19.

L’objectiu del sistema de targetes moneder a què s’ha fet referència és garantir als menors amb necessitats socioeconòmiques, beneficiaris d’ajuts de menjador en els nivells educatius de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, la continuïtat d’aquests ajuts durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel SASRS-CoV-2.

SUPORT PSICOLÒGIC. Un altre servei activat pel Consell Comarcal i adreçat també a col·lectius vulnerables és el de l’atenció psicològica i emocional. S’adreça a persones en situacions d’estrès, soledat, aïllament o angoixa produïdes per l’excepcionalitat del moment. Les persones afectades han de trucar al seu Ajuntament, que farà d’intermediari i els derivarà a la línia d’atenció psicològica. A banda, es manté actiu el Servei d’Acompanyament especialitzat en situacions de violència masclista, que presta resposta immediata per a dones i els seus fills en situació de crisi. El telèfon és el 900 900 120.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li