GM Food, a la venda

0
819

La multinacional xinesa Bright Food ha encarregat l’operació al banc d’inversió GBS Finances


L’empresa General Markets Food Ibérica –GM Foods–, la companyia més gran de les comarques gironines i amb seu a Vilamalla, ha estat posada a la venda per la multinacional xinesa Bright Food, que la va comprar el 2015 a través d’una operació de 110 milions d’euros. No obstant això, des de GM Food opten per l’hermetisme i, en aquesta línia, assenyalen que «no es farà cap mena de declaració sobre aquesta qüestió».

L’operació, que es troba en una fase molt inicial, s’ha encarregat al banc d’inversió GBS Finances, el mateix que va assessorar Bright Food ara fa cinc anys amb la compra de l’aleshores Miquel Alimentació. Tot i que el projecte es troba a les beceroles, fa unes setmanes ja s’haurien encarregat informes de la situació financera i de negoci i ja s’han fet arribar a inversors potencials interessats en la companyia.

LA TRAJECTÒRIA. Fundada el 1925 i centrada en el sector de la distribució, Miquel Alimentació Grup es va mantenir com a empresa familiar (la família Miquel en va ser la propietària des de la seva fundació) fins ara fa cinc anys, que es va vendre. Precisament, el banc d’inversió GBS Finances va ser una peça clau perquè la compravenda tirés endavant. I ara, la multinacional xinesa Bright Food ha encarregat a aquest mateix banc d’inversió que porti l’operació de venda de GM Food.

ALGUNES XIFRES. GM Food mou xifres referencials a la demarcació gironina. L’any passat, el conglomerat va tancar l’exercici facturant prop de 1.200 milions d’euros. A banda, té 2.500 treballadors i fins a 72 centres d’autoservei a l’engròs amb la marca GM Cash –25 dels quals són a Catalunya–, té 19 benzineres GM Oil i 700 supermercats franquiciats amb les marques Suma, Pròxim i Spar (als quals s’hi han d’afegir uns 1.800 detallistes, petites cadenes de supermercats independents i distribuïdores).

GM Food Ibérica té sis seus repartides arreu de l’Estat espanyol, i d’aquestes, una és a l’Alt Empordà, concretament al Logis Empordà. Les seves plataformes logístiques distribueixen més de 20.000 referències, 1.900 de les quals són marques pròpies (Gourmet, Mical, Micaderm, GM Wines i Mic&Friends).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li