Gestió emocional en temps de Covid

0
944

La Fundació Salut Empordà ja ha posat en marxa un servei de suport psicològic per als seus professionals, mentre que el departament de Salut té a disposició de tota la ciutadania una aplicació per avaluar l’estat emocional


Se succeeixen les accions per promoure la salut mental de les persones enmig de la crisi per la Covid-19. La Fundació Salut Empordà ja ha posat en marxa un servei de suport psicològic per als seus professionals. D’altra banda, el departament de Salut ja ha posat a disposició de tota la ciutadania d’una aplicació per avaluar l’estat emocional.

FSE. Els 900 professionals de la Fundació Salut Empordà disposen d’un servei de suport psicològic per fer front, especialment, a la crisi del coronavirus. Es tracta d’un programa de gestió emocional que es posa en marxa amb la incorporació d’una professional i el suport desinteressat de la Xarxa de Salut Mental. Compta amb tres psicòlogues que oferiran diferents modalitats d’acompanyament als treballadors de la FSE.

En un principi es preveu que el programa s’allargui fins al 15 de juny, però es preveu l’opció de prorrogar-lo si és necessari. Es finançarà gràcies a les donacions econòmiques que la Fundació Salut Empordà ha rebut a través de la pàgina web www.contraelcoronavirus.org/fundaciosalutempordà i que ascendeixen a 32.062 euros.

Aquest suport psicològic és un dels serveis que ofereix la nova consulta mèdica de coronavirus que s’ha posat en marxa per als professionals, i que depèn directament de la Unitat de Salut Laboral. Aquesta consulta s’encarrega de fer el seguiment dels treballadors positius per Covid-19 i ara també assumirà la coordinació del programa de gestió emocional.

APLICACIÓ. Una altra iniciativa per a la salut emocional de la ciutadania és l’aplicació creada pel Departament de Salut. A part de servir com a indicador per avaluar el nostre estat emocional, l’aplicació també ofereix recursos per a la gestió emocional. Aquells ciutadans que vulguin descarregar-se aquesta eina poden fer-ho a través del web https://gestioemocional.catsalut.cat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li