Figueres restringeix l’accés de vehicles a la Rambla durant els caps de setmana d’estiu

0
1067

L’espai serà una àrea prioritària per a vianants els divendres de 15 a 21 h, i els dissabtes i diumenges de 9 a 21 h


La Rambla de Figueres i el seu entorn més immediat esdevindran una àrea prioritària per a vianants durant tots els caps de setmana d’estiu. La mesura, que s’emmarca en el pla de recuperació post-Covid dissenyat per l’Ajuntament, té un doble objectiu: d’una banda, afavorir el distanciament social decretat per les autoritats sanitàries; i de l’altra, facilitar les passejades pel centre de la ciutat per afavorir-hi la dinamització comercial, gastronòmica i cultural en l’època de més afluència de visitants.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, argumenta que «ara toca preservar la salut, però toca també preservar la salut social i econòmica de la ciutat». I el regidor de Mobilitat, Xavier Amiel, afegeix que la seva intenció és «que els ciutadans puguin gaudir d’una Figueres que estem convençuts que és una empresa d’èxit».

Les restriccions al pas de vehicles s’aplicaran a l’espai que ja s’ha tancat en ocasions especials com la diada de Sant Jordi, l’Acústica o la Mostra del Vi, entre altres. Els límits es posaran a la pilona que hi ha entre la plaça Ernest Vila i el carrer Nou; el carrer Monturiol a l’altura del carrer Ample; el carrer Vilafant des de la cantonada del carrer Rodes, i el carrer Lasauca a l’altura del Duran. I l’horari de tancament serà els divendres, de 15 a 21 h, i els dissabtes i diumenges, de 9 a 21 h. És a dir, que entre setmana i totes les nits (de 21 a 9 h) els vehicles hi podran circular.

La mesura es començarà a aplicar el divendres de la setmana que ve (17 de juliol) i de moment es mantindrà fins al 13 de setembre. Aquesta setmana l’Ajuntament ha obert un canal de comunicació amb els veïns i comerciants (alcaldia@figueres.org) per atendre les seves consultes i acabar de lligar tots els detalls. Entre altres qüestions, s’ha de concretar com es gestiona la càrrega i descàrrega, sobretot a la restauració. Però ja se sap que durant les hores de tancament els veïns podran accedir a la zona per la pilona del carrer ou, i la parada de taxis es traslladarà provisionalment (només aquests dies concrets) de la Rambla a la Torre Galatea.

A més, no es descarta la possibilitat d’ampliar algunes terrasses i permetre instal·lar taules i cadires a la calçada. I a part de la senyalització que s’instal·larà als punts d’obertura i tancament, també es col·locaran altres cartells en indrets estratègics, com ara la plaça Tarradellas, el carrer dels Fossos, el carrer Col·legi a l’inici del carrer Vilafant i la plaça de l’Escorxador.

Lladó recorda que la voluntat de l’Ajuntament és facilitar l’organització d’actes, recomanar l’ús de la bici, fomentar l’ús del transport públic per accedir al centre de la ciutat, i també crear més aparcaments dissuasius gratuïts. Una qüestió, aquesta última, que Amiel admet que «no és una mesura fàcil que puguem garantir a curt termini». De fet, recorden que la ciutat ja té més de 3.000 places, i que just abans del confinament es va inaugurar el pàrquing de l’antic camp de futbol del Far. Un recinte que la mateixa alcaldessa admet que està infrautilitzat (té més de 300 places i de moment només se n’omplen 7 o 8). Tot i així, Lladó afegeix que no descarten habilitar-ne un altre a l’avinguda Perpinyà, tot i que el projecte encara està molt verd.

En qualsevol cas, tant l’alcaldessa com el regidor de Mobilitat reiteren que de moment el tancament de la Rambla s’inclou en el pla de mesures de recuperació econòmica, però ja avancen que al setembre se n’haurà de fer una valoració i, si els resultats són positius, no descarten ampliar les restriccions més enllà de l’estiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li